Tolga Kuru

Tolga Kuru

tkuru@hotmail.com

Tüm Yazıları

27.HAFTA

Zlatan Ibrahimovic futbol tarihinin en sıra dışı adamlarından biri. Attığı goller dışında saha içinde yaptıkları, saha dışında yaptıkları, verdiği demeçleri, röportajları saymakla bitmez. Geçenlerde yine bomba etkisi yaratacak bir açıklama yaptı İsveçli. Paris Saint-Germain’de mutlu olduğunu söyleyen Ibrahimovic önceki dönemlerde Arsenal ile görüştüğünü ancak teknik direktör Wenger’in transferi istemediğini açıkladı. Ardından dayanamayan Ibra: “Şimdi ne düşünüyorsunuz? Ben mi pişmanım, yoksa Wenger mi?” diye kinayeli bir cümle kurdu.

Haberin Devamı

Kimin pişman olduğuna karar vermek aslında kolay. 2012 yazında PSG takımına imza atan Ibrahimovic’in yaptıklarına bakmak yeterli. Geçen sezon 46 maçta 35 gol atan Ibrahimovic hem şampiyonluk kazanmış hem de 30 golle gol kralı olmuştu. Ibrahimovic bu sezon işi daha da abarttı. Geride kalan 27 haftada 22 golle en yakın rakibine 8 gol fark atıp gol krallığı sıralamasında zirvede yer alan Ibrahimovic, 10 asist ile aynı zamanda en çok gol pası veren oyuncu da oldu. Şampiyonlar Ligi’nde 10 golle C.Ronaldo’nun ardından en çok gol atan ikinci oyuncu olan Ibrahimovic bu sezon 36 resmi maçta 37 gole ulaştı. Tüm Paris Saint-Germain kariyeri boyunca ise 82 maçta 72 gol 24 asist ile olağanüstü istatistiklere ulaşmış durumda. Zlatan bu sezon resmi maçlarda attığı 37 golle tüm kariyerinin en golcü sezonuna ulaşmış durumda ve durmaya niyeti yok gibi.

Son 7 sezonda 6 kez lig şampiyonluğu yaşamış, gittiği takımı şampiyon yapan Ibrahimovic’i veto eden Wenger hele ki bu sezon onun gibi “winner” oyuncu kadromda olsa diye ne kadar hayıflanmıştır kim bilir.

PSG geçen hafta yapacağı farkı bu hafta yaptı. Monaco geçen hafta son anda sıçramıştı ancak zorlu Saint-Etienne deplasmanında kaybedince puan farkı 8’e yükseldi. Leverkusen turunu da artık atladı gözüyle bakarsak Blanc’ın ekibinin Şampiyonlar Ligi çeyrek finali için yeterli mesafesi oldu. Saint-Etienne kritik galibiyetle 3.sıra için iştahlanırken Lille konsantransyon kaybı yaşadığı maçı hakeminde desteğiyle kazanmayı bildi. İlk 4 sıra ufak ufak kopmaya başladı. Şampiyonluk hatta 2.sıra için rezervasyonlar tamam gibi heyecan 3.sıra için olacak gibi gözüküyor. Ligin dibi ise 2.yarının başından beri kaynıyor. Evian sahasında, Guingamp deplasmanda kazanıp tehlike hattından biraz olsun uzaklaştı. Sochaux sahasında kazanıp umutlanırken halen son 3 sırada Valenciennes, Sochaux ve Ajaccio yer alıyor.

Haberin Devamı

HAFTANIN KARMASI

(4-3-3)

G.Jourdren (Montpellier)

--

D.Wass (Evian)

Carlao (Sochaux)

M.Bodmer (Nice)

Maxwell (PSG)

--

O.Fortes (Reims)

Y.Sankhare (Guingamp)

F.Lemoine (Saint-Etienne)

--

S.Kalou (Lille)

M.Yatabare (Guingamp)

J.Tallo (Ajaccio)

HAFTANIN TAKIMI

Sochaux

Süper Lig’de Elazığspor’un yaptığını Ligue 1’de Sochaux yapıyor. Son 6 haftada 11 puan toplayan Sochaux umuda yolculuğa devam etti. Sochaux bu haftada Bordeaux karşısında sahasında etkili oynayıp kritik 3 puanı cebine koydu.

HAFTANIN YILDIZI

Salomon Kalou (Lille)

Lille nerdeyse soyunma odasından yediği golle 1-0 geriye düştüğü maçı Kalou’nun performansı ile çevirdi. Ajaccio’nun ligin en etkisiz takımı olması nedeniyle konstrasyon eksikliği yaşayan Lille’in imdadına Kalou dışından hakemde yetişti. Fildişi Sahilli oyuncu hat-trick yaparken iki golü penaltıdan geldi.

Haberin Devamı

HAFTANIN GOLÜ

Fabien Lemoine (Saint-Etienne)

Saint-Etienne’in beyaz saçları nedeniyle 45 yaş görünümlü 27 yaşındaki oyuncusu Lemoine sezonun en iyi maçını Monaco karşısında oynadı. Özellikle ilk yarıda çok etkili olan Lemoine ceza sahası dışında nefis bir golle perdeyi açan isim oldu.