Futbol Trabzon Valisi: Parmak izine ulaşmaya çalışıyoruz

Trabzon Valisi: Parmak izine ulaşmaya çalışıyoruz

06.04.2015 - 11:41 | Son Güncellenme:

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırının ardından ele geçirilen tüfekte saldırganın parmak izine ulaşılmaya çalışıldığını bildirdi. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Fenerbahçe otobüsüne Trabzon'un Sürmene ilçesinde düzenlenen silahlı saldırı olayı ile ilgili soruşturma açtı.

Trabzon Valisi: Parmak izine ulaşmaya çalışıyoruz

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırının ardından ele geçirilen tüfekte saldırganın parmak izine ulaşılmaya çalışıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Vali Öz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, olay yerinde ele geçirilen av tüfeğinde her türlü incelemenin yapıldığını anlatarak, zanlının parmak izine ulaşılmaya çalışıldığını söyledi. Ayrıca bölgedeki fabrikalarla görüşmeler yapıldığını ifade eden Öz, "Bugün yine fabrikalarda görüşmeler devam edecek.

Ele geçirilen deliller bu fabrikalarda tekrar görüşülerek değerlendirilecek. Çok geniş bir çalışma yapılıyor. Olay öncesi ve sonrası bölgedeki haberleşmeyle ilgili olarak ekiplerimiz aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. En kısa sürede olayı aydınlatmaya çalışacağız" dedi.

Vatandaşlardan destek isteyen Vali Öz, şöyle konuştu:

"Bu konuda vatandaşlarımızdan da özellikle bu olayı duyan, işiten, gören vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Duyumu, bilgisi, şüphesi olan vatandaşlarımızın da yardım etmesi önemli. Bu şehrin bu yükten kurtulması lazım. Bazı vatandaşlarımız, bize bugüne kadar yardımcı oldular, bilgilerini, duyumlarını paylaştılar. Polis, jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen ekipler, yönetici ve uzmanlar da çalışmalarını sürdürüyor. Çok geniş kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Olayla ilgili her türlü ihtimal üzerinde çalışma yapıyoruz."

Haberin Devamı

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı şoruşturma başlattı

Fenerbahçe Otobüsü'ne geçtiğimiz Cumartesi gecesi Rize dönüşü Trabzon'un Sürmene ilçesinde yapılan silahlı saldırı olayı ve ardından açılan soruşturma ile ilgili Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "4 Nisan Cumartesi gecesi Rize'den Trabzon havalimanına gelmekte olan ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün mensuplarını taşıyan otobüse saat 22.00 sıralarında muhtemelen av tüfeğiyle ateş edilmiştir.
Olayla araç sürücüsü başından yaralanmış araçta maddi hasar meydana gelmiştir. Araç sürücünün baş kısmında muhtemelen av tüfeğinden atıldığı düşünülen saçma nüvesi çıkarılarak incelenmek üzere el konulmuştur.
Olay mahallinde delil olma ihtimali olan materyaller ve 1 adet av tüfeği bulunmuştur. Bunlar üzerinde kriminal incelmeler devam etmektedir. Ayrıca olayla ilgili geniş kapsamlı incelemeler yapılmaktadır. Somutlaştığında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir" ifadeleri yer aldı.
Adli yönden şüpheli veya şüpheliler hakkında Sürmene Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Silahla adam öldürmeye teşebbüs, olası kast ile birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme" suçlarından soruşturma başlatıldığı da belirtilen açıklamada "Olayla ilgili olması muhtemel her türlü delil Başsavcılığımızda değerlendirilmektedir. Basına yansıdığı gibi internet ortamında tehdit mesajları bulunan M.D. isimli şahıs gözaltına alınmış halen soruşturası devam etmektedir" denildi.
Tüfekte parmak izi tespit edildi
Tolga ŞARDAN - Ankara
Fenerbahçe kafilesine Trabzon yolunda düzenlenen silahlı saldırıda, önemli bir delile ulaşıldı. Saldırıda kullanılan ve dere yatağında bulunan tüfekte parmak izi tespit edildi.
Trabzon Valis Öz, Milliyet'e konuştu:
Fenerbahçe kafilesine Trabzon yolunda düzenlenen silahlı saldırıda, önemli bir delile ulaşıldı. Saldırıda kullanılan ve dere yatağında bulunan tüfekte parmak izi tespit edildi.
Çaykur Rize Spor maçının ardından karayoluyla Trabzon gelen Fenerbahçe kafilesine yönelik saldırıda önemli gelişme yaşandı. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Milliyet'e yaptığı değerlendirmede, olayın ardından başlatılan aramada bulunan tüfekte parmak izi bulunduğunu açıkladı.
Vali Öz, "Parmak izi net değil ama karşılaştırılabilir nitelikte" dedi.
Trabzon'daki güvenlik birimleriyle yaptığı günlük toplantı sonrasında Milliyet'in sorularını telefonda yanıtlayan Öz, kentteki güvenlik birimlerinin detaylı çalışmaya devam ettini söyledi. Vali Öz, görgü tanıkları ve bölgedeki avcıların da bilgisine başvurulduğunu söyledi.