Ceza sadece Fener’e mi uygulanıyor?

Haber, “Fenerbahçe’ye çocuk cezası” başlığı ile yer almıştı. Sarı-lacivertlilerin 24 Şubat’ta Kasımpaşa ile oynadığı maç öncesi iki takım oyuncuları ile hakemler sahaya miniklerin ellerinden tutarak çıkmış, birlikte ulusal marşımızı söylemişlerdi.
Ama o ne? TFF temsilcisi dedektif edasıyla “refakatçi çocuk sayısının seremoniye katılan hakem ve futbolcu sayısından fazla olduğunu” rapor etmişti.
Şimdi diyecekler ki, “Biz kulüpleri seremonide karmaşa yaşanmaması için uyarmıştık, Fenerbahçe dinlemedi.”
O zaman soruyorum; her hafta liglerde onlarca maç oynanıyor. Özellikle dört büyük takımların maçlarında bu kuralın defalarca ihlal edildiğine tanıklık ediyoruz. Başka hangi kulüplere ceza verdiniz?
Ayrıca talimatlar bizzat yönetenler tarafından delik deşik edilirken, seremoniye 25 değil, 30 çocuk çıksa neden rahatsız olunur?
Uzatmayalım, o rapor doğrultusunda Fenerbahçe kulübüne 112 bin lira ceza kesildi. Değil 112 bin, bir kuruş dahi olsa hangi akla ve mantığa sığar diye sorgulamak gerekiyor.
Sonraki aşamada bir soru işareti daha çıkıyor ortaya.
Ceza ne zaman verilmişti? 29 Şubat 2024’te.
Fenerbahçe Kulübü, Tahkim Kurulu’na ne vakit itiraz etmişti? Süresi içinde.
Tahkim dosyayı hangi tarihte karara bağladı? Hafta içinde; 2 ay 10 gün sonra.
Basit bir talimat ihlalilini görüşmek için neden aylarca beklediniz? Fenerbahçe gündeminin değişmesini mi?
Futbolun bunca derdi varken talimatları kuyumcu terazisinde tartıp itaatsizliğe 112 bin lira ceza verilmesi bazılarına normal gelebilir.
Ben gramları değil, adaleti yerinden hoplatan ve vicdanları yaralayan niyeti eleştiriyorum!

Haberin Devamı

Yıldırım, Koç'u gölgeledi

Geçen hafta Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe başkanlığı adaylığının kesin olduğunu söylemiştim.
Yıldırım basın toplantısıyla ilan etti. Aylar önce “tekrar aday olmayacağım” diyen Ali Koç ise fikir değiştirdi; devam dedi.
Son dört günde acaba hangisi camiayı daha çok heyecanlandırdı?
Bana göre ilk raund tazelenmiş olarak dönen Aziz Yıldırım’ın. Koç’un enerjisi düşük. Ortak teknik direktör adayları Mourinho’nun adı dahi mevcut yönetim cephesini motive edebilmiş görünmüyor.
Şunu da unutmamak gerek; Aziz Yıldırım sandıkta ikinci kez bileğinin bükülmesi riskini kesinlikle göze almaz.

Haberin Devamı

İyi misiniz beyler?

PFDK, İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu’na TFF’ye yönelik açıklamaları nedeniyle 45 gün hak mahrumiyeti ve 400 bin lira para cezası verdi. Tahkim Kurulu cezayı onaylandı.
Tekrar okudum başkanın sözlerini. Hakaret yok, kişilik haklarına saldırı yok. Hepsi eleştiri sınırında. Lakin konu TFF başkanı ve icraatleri olunca bakış açısı hemen değişiyor.
Cezayı kesenlere soruyorum; Ecmel Bey bu konuşmayı TFF Genel Kurulu’nda kürsüde yapsa, yine disiplin kuruluna sevk edebilir miydiniz?