Trabzonspor Trabzonspor - Fenerbahçe maçına dair sevkler merak konusu!

Trabzonspor - Fenerbahçe maçına dair sevkler merak konusu!

01.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu, 17 Mart’ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili disiplin sevklerini bugün yapması bekleniyor. Kimin, hangi maddeden, nasıl sevk edileceği merak edilirken, tüm detaylar incelendi.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçına dair sevkler merak konusu

Uzun süredir kamuoyunu meşgul eden Trabzon’daki olaylarda, şimdi önemli bir aşamaya gelindi. Normalde durumda, cezanın şiddeti, suç işlediği inanılan kişinin ceza alma durumuna göre tedbirli veya tedbirsiz olarak sevk edilir, daha sonra savunma beklenirdi.

Haberin Devamı

Birkaç gün içerisinde yapılan bu işlem sonrasında Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) karar verir, kulüp ya da ceza alanlar Tahkim Kurulu’na başvurup, karara itiraz ederdi. Yani bu durum en geç 3-4 gün içerisinde sonlanırdı.

Ancak Fenerbahçe ve Trabzonspor’un 3 Nisan’da maçının olması, birçok konuda tartışmaları beraberinde getirecek. PFDK, savunmalar gelir gelmez kararını verse bile, bunun Tahkim ayağı gibi konular devreye girince iki günlük süreç belki de yetersiz kalacak. Fakat bu, tedbirli sevk edilmeleri durumunda geçerli olacak.

Eğer TFF Hukuk Müşavirliği, somut ceza beklenenler dışında, tartışmalı isimleri tedbirsiz sevk ederse, cezalar açıklanmasa bile bu futbolcular sahada olacak.