Trabzonspor Trabzonspor - Konyaspor maçına damga vuran pozisyon! VAR incelemesi 4 dakika sürdü

Trabzonspor - Konyaspor maçına damga vuran pozisyon! VAR incelemesi 4 dakika sürdü

06.11.2022 - 21:41 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında Trabzonspor, Konyaspor'la karşı karşıya geldi. Zorbay Küçük'ün 2 kez penaltı kararı verdiği mücadelede Konyaspor'un 54'üncü dakikada Mame Diouf'la bulduğu gol kararı çok tartışıldı. VAR pozisyonu 4 dakika inceledi.

Trabzonspor - Konyaspor maçına damga vuran pozisyon VAR incelemesi 4 dakika sürdü

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında Konyaspor'u konuk etti. Heyecan dolu karşılaşma Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynandı. Kritik müsabakada Zorbay Küçük düdük çaldı, VAR hakemi olarak Koray Gençerler görev aldı. VAR'ın uyarısıyla 1 penaltı kararı verilen mücadelede Konyaspor'da Mame Diouf'un attığı gol çok tartışıldı. VAR incelemesi 4 dakika sürdü.

Haberin Devamı

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Konyaspor karşısında ilk 11'de zorunlu değişikliklere gitmek zorunda kaldı. Bordo-mavililerde sakatlığı bulunan Jens Stryger Larsen'in yerine Hüseyin Türkmen maça 11'de başladı. Öte yandan kart cezalısı Eren Elmalı'nın yerine Stefano Denswil forma şansı buldu. Trabzonspor'un Konyaspor müsabakası 11'inde şu isimler yer aldı: Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen, Bartra, Hugo, Denswil, Gbamin, Hamsik, Bakasetas, Abdülkadir Ömür, Trezeguet, Maxi Gomez.

Haberin Devamı

PENALTI BEKLENTİSİ

Heyecan dolu karşılaşmanın 10'uncu dakikasında Trabzonspor'da Stefano Denswil rakip ceza sahasında yerde kaldıktan sonra Maxi Gomez'e pasını aktardı. Maxi Gomez, Bruno Paz'la girdiği ikili mücadele sırasında ceza sahasında yerde kaldı. Bordo-mavililer pozisyonda penaltı bekledi. VAR incelemesinin ardından oyun kaldığı yerden devam etti.

Haberin Devamı

BİR PENALTI BEKLENTİSİ DAHA

Kritik mücadelenin 11'inci dakikasında Trabzonspor'un kullandığı köşe vuruşunda Trezeguet topa vurmak isterken Adil Demirbağ'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Trabzonspor cephesi pozisyonda penaltı itirazında bulundu. Bordo-mavililerde Trezeguet yerden kalkamadı.

Trabzonspor - Konyaspor maçına damga vuran pozisyon VAR incelemesi 4 dakika sürdü

VAR UYARDI, PENALTI KARARI

VAR hakeminin uyarısı sonrası Zorbay Küçük pozisyonu izlemek için VAR monitörüne geldi. Zorbay Küçük pozisyonu izledikten sonra oyun alanına geri döndü ve penaltı kararı verdi. Konyaspor'da Adil Demirbağ sarı kart gördü. Konyaspor cephesi penaltı kararı sonrası hakeme itirazlarda bulundu.

BAKASETAS FİLELERİ SARSTI

Bordo-mavililerin kazandığı penaltıda topun başına Anastasios Bakasetas geçti. Bordo-mavililerin yıldızı sol ayağıyla sol köşeye doğru vuruşunu yaptı. Ibrahim Sehic'in dokunamadığı meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Trabzonspor bu golle birlikte 16'ncı dakikada 1-0'lık üstünlük yakaladı.

Haberin Devamı

Trabzonspor - Konyaspor maçına damga vuran pozisyon VAR incelemesi 4 dakika sürdü

ÖNCE DİREK, SONRA FAUL

Heyecan dolu müsabakanın 20'nci dakikasında Konyaspor'un kazandığı köşe vuruşunda topun başına Guilherme geçti. Guilherme'nin ortasında Adil Demirbağ kafa vuruşunu yaptı. Adil Demirbağ'ın vuruşunda top üst direkten oyun alanına geri döndü. Bu sırada Zorbay Küçük oyunu durdurdu, Adil Demirbağ'ın Maxi Gomez'e faul yaptığını işaret etti.

HAMSIK VURDU, SEHIC KURTARDI

Kritik mücadelenin 25'inci dakikasında Trabzonspor çok adamla rakip ceza sahasına yüklendi. Bordo-mavililerde rakiplerinden sıyrılan Marek Hamsik sağ ayağıyla sağ köşeye doğru şık bir vuruş yaptı. Konyaspor kalecisi Ibrahim Sehic topu son anda kornere çeldi. Trabzonspor'da Marek Hamsik bu kurtarış sonrası rakibini alkışladı.

BİR PENALTI DAHA, İKİNCİ GOL

Zorlu karşılaşmanın 26'ncı dakikasında Trabzonspor'da Marek Hamsik ceza sahası yayı üzerinde vuruşunu yaptı. Bu sırada araya son anda Konrad Michalak girdi. Zorbay Küçük, Konrad Michalak'ın topa elle müdahale ettiğini tespit etti ve penaltı kararı verdi. Bordo-mavililerin kazandığı penaltıda topun başına Trezeguet geçti. Trezeguet'in vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Trabzonspor, 27'nci dakikada rakibi karşısında 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Haberin Devamı

Trabzonspor - Konyaspor maçına damga vuran pozisyon VAR incelemesi 4 dakika sürdü

AHMET OĞUZ DEVAM EDEMEDİ, PALUT'TAN 2 DEĞİŞİKLİK

Heyecan dolu mücadelenin 35'inci dakikasında Konyaspor'da Soner Dikmen'le çarpışan Ahmet Oğuz kafasına bir darbe aldı. Tecrübeli sağ bek yaşadığı sakatlık sonrası maça devam edemedi. Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Ahmet Oğuz'un yerine Cebrail Karayel'i oyuna dahil etti. Yeşil-beyazlılarda orta sahadan Bruno Paz kenara gelirken, kalan sürede Ikpeazu görev aldı.

MAME DIOUF'TAN MUHTEŞEM GOL

Kritik müsabakanın 45+8'inci dakikasında Calvo'nun merkezden gönderdiği uzun topta Trabzonspor savunması araya giremedi. Mame Diouf topu havalandırdıktan sonra rakibinden sıyrıldı ve ceza sahası yayı üzerinde bir kez daha meşin yuvarlağı kontrol etti. Mame Diouf'un şutunda top sağ üst köşeden ağlarla buluştu. Bu golle birlikte skor 2-1 oldu.

Opta'nın verilerine göre; Mame Diouf, Süper Lig kariyerinde ceza sahası dışından attığı ilk golü Trabzonspor ağlarına gönderdi.

YUSUF ERDOĞAN OYUNA GİRDİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ikinci yarının başında oyuncu değişikliğine gitti. Bordo-mavililerde sakatlık yaşayan Abdülkadir Ömür ikinci yarıda kenara geldi. Trabzonspor'da kalan sürede Yusuf Erdoğan forma şansı buldu.

DIOUF ATTI, BÜYÜK İTİRAZ

Heyecan dolu karşılaşmanın 54'üncü dakikasında Konyaspor'da Konrad Michalak rakiplerinden sıyrıldıktan sonra rakip ceza sahasında sıfıra indi. Konyaspor'da rakip ceza sahasına giren Mame Diouf, Konrad Michalak'ın pasında vuruşunu yapmak isterken dengesi bozuldu ancak topu son anda çizgide rövaşata ile tamamladı. Bu pozisyonda top ağlarla buluştu ve Zorbay Küçük santra noktasını gösterdi.

Trabzonspor cephesi pozisyonda elle oynama kararı bekledi, VAR devreye girdi. Konyaspor ise elle oynamanın olması halinde 'penaltı' beklentisinde bulundu. VAR incelemesi 4 dakika sürdükten sonra Zorbay Küçük gol kararını onadı. Konyaspor, Trabzonspor deplasmanında 2-2'lik beraberliği yakaladı.

Trabzonspor - Konyaspor maçına damga vuran pozisyon VAR incelemesi 4 dakika sürdü

YUSUF ZOR OLANI BAŞARDI

Zorlu mücadelenin 64'üncü dakikasında Trabzonspor'da Umut Bozok sol çaprazda topla buluştuktan sonra şutunu çekti. Konyaspor file bekçisi Ibrahim Sehic topu son anda çelmeyi başardı. Arka direğe açılan meşin yuvarlağa Yusuf Erdoğan hareketlendi. Yusuf Erdoğan topu önünde bulunca gelişine bir vuruş yaptı. Top boş kale yerine üstten auta gitti. Bordo-mavili taraftarlar kaçan gol sonrası büyük üzüntü yaşadı.

TRABZONSPOR PENALTI BEKLEDİ

Heyecan dolu mücadelenin 81'inci dakikasında Trabzonspor'un kazandığı köşe vuruşunda top Calvo'ya çarptıktan sonra Mame Diouf'a çarptı. Uche Ikpeazu topu uzaklaştıran isim oldu. Bordo-mavililer pozisyonda Mame Diouf'un elle oynadığı yönünde itirazlarda bulundu ve penaltı bekledi.

IKPEAZU ATILDI

Kritik müsabakanın 82'nci dakikasında Konrad Michalak'la paslaşan Uche Ikpeazu rakibinin ayağına bastı. Bordo-mavililer pozisyonda kart bekledi. Zorbay Küçük biraz bekledikten sonra Uche Ikpeazu'ya sarı kart gösterdi. 79'uncu dakikadan sarı kartı olan Uche Ikpeazu, 82'nci dakikada bir sarı kart daha görererek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Konyaspor'un Ugandalı santrforu gördüğü kırmızı kart sonrası büyük üzüntü yaşadı.

ZORBAY KÜÇÜK'TEN PENALTI KARARI

Kritik müsabakanın 87'nci dakikasında Trabzonspor'da rakip ceza sahasında bulunan Marc Bartra topu kontrol ettikten sonra rakibinden sıyrılmak istedi. Uğurcan Yazgılı'yla ikili mücadeleye giren Marc Bartra yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Zorbay Küçük doğrudan penaltı noktasını işaret etti.

VAR UYARDI, ELLE OYNAMA KARARI

Bordo-mavililerin kazandığı penaltı sonrası VAR incelemesi gerçekleşti. VAR'dan gelen uyarı sonrası Zorbay Küçük pozisyonu incelemek için VAR monitörüne gitti. Zorbay Küçük pozisyonu inceledikten sonra Marc Bartra'nın elle oynadığını tespit etti ve penaltı kararını iptal etti. Zorbay Küçük, Uğurcan Yazgılı'ya verdiği sarı kartı sert müdahalesi nedeniyle iptal etmedi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında yaşanan duraklama anları nedeniyle maçın sonuna 11 dakika eklendi.