Trabzonspor Trabzonspor'da Paul Onuachu hayran bıraktı! 'Goller de gülmek de yakışıyor sana'

Trabzonspor'da Paul Onuachu hayran bıraktı! 'Goller de gülmek de yakışıyor sana'

11.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, Süper Lig'in 12'nci haftasında Konyaspor'u 2-1'lik skorla mağlup etti. Bordo-mavililerin zafer gecesini spor yazarları kaleme aldı.

Trabzonsporda Paul Onuachu hayran bıraktı Goller de gülmek de yakışıyor sana

Trendyol Süper Lig'in 12'nci haftasında Trabzonspor, Konyaspor engelini 2-1'lik skorla geçmeyi başardı. Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yendikten sonra Konyaspor engeline de takılmayan bordo-mavililere zaferi dev forvet Paul Onuachu getirdi.

Haberin Devamı

Spor yazarları, Nijeryalı santrforun performansına hayran kaldı. Bordo-mavililerin tecrübeli forveti için 'Goller de gülmek de yakışıyor sana' ifadeleri kullanıldı.

İşte Trabzonspor - Konyaspor maçı sonrası yapılan değerlendirmeler...

ONUACHU VARSA, RAHAT OL ABDULLAH HOCA! / CEMAL ERSEN

Zorluk derecesi yüksek bir maçı kazandıktan sonra, aynı motivasyonu korumak zordur. Trabzonspor geçen hafta deplasmanda Fenerbahçe’nin yenilgisizlik unvanını sonlandırırken, fiziksel ve zihinsel olarak çok yıprandı. Özellikle son bölümlerdeki baskıya direnmek için tüm enerjisini harcadı. Dolayısıyla yenilenme ve bir sonraki sınava hazırlanma süreci sürprizlere açıktır.

Trabzonsporda Paul Onuachu hayran bıraktı Goller de gülmek de yakışıyor sana

Trabzonspor bu virajı kazasız atlatmayı başardı ama çok da sıkıntı yaşadı. Üç puan adeta gitti, geldi. Doksan dakikaya damga vuran ise yıllarca hafızalardan silinmeyecek bir Onuachu golü oldu. Nijeryalı’nın takımını galibiyete taşıyan sayılara imza atması bir yana, 85. dakikada sırtı kaleye dönük durumda yaptığı son vuruşu, jeneriklere geçecek kadar kaliteli idi.

Haberin Devamı

Gelelim maça. Bordo-mavili ekip Konyaspor karşısında ilk yarıda dağınık, çok pas hatası ve top kaybı yapan bir görüntü sergiledi. Bunun sebebi Konyaspor’un rakip atak hazırlığı yaparken savunmada hemen çoğalıp önlem almasıydı. Trabzonspor oyunu başlatmakta yavaş kaldı, kanatları Visca’nın bir-iki denemesi hariç hemen hiç kullanamadı. Pepe hücuma katkı veremedi. Abdülkadir Ömür’ün adam eksiltip takımını ileri taşıma çabaları yetersiz kaldı. Berat ve Mendy tuhaf şekilde geriye yaslandı. Gol umudu Onuachu mu? Tarifim elbette ilk yarı için; 6 kez topa kafa ile müdahale etti, hepsi kendi ceza sahası içinde rakip atakları kesmek içindi.

Trabzonsporda Paul Onuachu hayran bıraktı Goller de gülmek de yakışıyor sana

Konyaspor ise hem oyun hakimiyeti hem pozisyon olarak bordo-mavililerden üstündü. Hele 31. dakikada Calvo’nın bir metreden topu direğe nişanlaması, takımı adına büyük şanssızlıktı. Benzeri pozisyon uzatmanın son anlarında Konyaspor kalesinde yaşandı. Visca sert vurdu, savunma çizgiden çıkardı.
Abdullah Avcı’nın oyuna ilk müdahalesi Berat- Bakasetas değişikliği oldu. Bu değişikliğin birkaç dakika sonra gelen gole katkısı yoktu ama, Pepe’nin maç boyunca yaptığı en olumlu hücum girişiminde savunmanın uzaklaştıramadığı topu ağlara göndermek Onuachu için zor olmadı.

Haberin Devamı

Konyaspor teknik direktörü Hakan Keleş de kozlarını kullandı. İkinci yarıda sahaya sürdüğü Oliveria-Andreasen ikilisinin işbirliği eşitlik sayısını getirdi. Bu gol öncesi Baniya ve Mehmet Can’ın pas anlaşmazlığı pozisyona zemin hazırladı.
Abdullah hoca her riski göze alıp savunmacı Baniya’nın yerine forvete Enis’i sürdü. İşte bu dokunuş maçın da kaderini belirledi. Genç forvet 85. dakikada altı pas içinde bekleyen Onuachu’yu gördü. Orada durun işte, çünkü bu çok özel bir durum. Golcü olmak farklı meziyetler gerektirir, Nijeryalı oyuncu belki de kariyerinin en değerli gollerinden birini atarken, Trabzonspor’un da en isabetli ve yararlı transferi olduğunu tescilledi. Keşke yeni oyuncuların tümü onun yarısı kadar katkı sağlayabilseydi. İnanın Trabzonspor eski hocası Nenad Bijelica’ya rağmen, ligde daha farklı bir konuma gelebilirdi.

Haberin Devamı

Trabzonsporda Paul Onuachu hayran bıraktı Goller de gülmek de yakışıyor sana

Karadeniz ekibi Abdullah Avcı ile başlayan değişimin meyvelerini, gelişerek toplamaya başladı. Önemli olan kazanarak güçlenmek ve düzlüğe çıkmak ise, doğru yoldasınız demektir. Daha iyisi için zaman gerekecek.
Bu maçın özelinde ise aslan payını Onuachu’ya vermek gerek. Öz güven, yetenek, hayal gücü, hızlı karar verme yetisi onu süper ligde daha çok kez konuşacağımız ve alkışlayacağımız anlamına geliyor. Tebrikler uzun boylu adam. Goller de gülmek de yakışıyor sana.

ONUACHU, GÖZLERİN PASINI SİLDİ / AKSAL YAVUZ

Kelime bulamayız, yazamayız o golü! Zira sahalarda ender görülen hareketlerden, enfes gollerden birine imza attı Onuachu, yıllarca anlatılacak, bıkmadan usanmadan defalarca izlenecek…
Bakasetas’ın uzaklardan savurduğu füze de golle sonuçlanmış olsaydı, bir başka ifadeyle sakız gibi uzayan Bernardoni, engel olmasaydı, o gol de çok konuşulurdu.
Tabi ki Trabzonsporlu dev adamın attığı ikinci gol başka bir şey… İlk golü ikinci golün amortisidir desek!

Haberin Devamı

Trabzonsporda Paul Onuachu hayran bıraktı Goller de gülmek de yakışıyor sana

Derbi galibiyetlerinin anlamlı olması için bir sonraki maçın kazanılması gerekir. Açık konuşmak gerekirse, bilhassa ilk yarı ne yaptığını bilen taraf Konyaspor’du. Trabzonspor’un topla oynamasına müsaade ettiler ancak ceza sahalarına girilmesine müsaade etmedi Hakan Keleş’in öğrencileri… İnanılmaz pres ve kademeli savunma anlayışından kesitler sundular…
Bordo-mavililerin bu denli etkisiz oynamasının nedeni, ileri uçta Onuachu’dan başka hareketli oyuncusu yoktu, kısaca bekleyerek oynadılar. E, orta sahada top dağıtacak, kanatlarda adam eksikten oyuncu olmayınca…

Trabzonsporlu oyuncular temaslı oynayan, alan daraltarak oynayan takımlar karşısında zaman zaman zor anlar yaşıyor, yaşayacaklar da… Dememiz o, benzer oyunları, benzer senaryoyu iç saha maçlarında arada bir izleyeceğiz…
Bakasetas oyuna girdikten sonra kanatlar çalışmaya, hızlı oynanmaya başladı. Evet, ikinci yarı tempoyu artırdılar ancak pozisyon da verdiler. Yedikleri gol, nasıl ki forvet oyuncuları bilhassa ilk yarı topu ayağa bekleyerek oynadı, Mehmet Can da topun ayağına gelmesini beklediği için golü yediler. Diyelim tecrübesiz Mehmet Can hata yaptı, tecrübeli Larsen’in hava topuna çıkarken yaptığı hataya ne demeli? Çıkarken Baniya’nın gereksiz pası zaten hataların başlangıcı, o ayrı…

Trabzonspor’un derbi sonrası aldığı galibiyet Trabzonsporlular adına sevindirici tamam da Onuachu’nun ikinci golü futbolseverlerin gözlerinin pasını silmesi herkesi mutlu etti, izlemeyenlere tavsiye edilir…

ONUACHU'NUN GECESİ / TOLGA ERSARI

Trabzonspor’un geçen hafta Kadıköy’de Fenerbahçe karşısında aldığı galibiyetin, ligdeki puan mücadelesi adına anlam taşıması için bu haftaki Konyaspor karşılaşmasından da üç puanla ayrılması gerekiyordu. Fakat maça istedikleri gibi başlayamadı Abdullah Avcı’nın futbolcuları. Beklerinden hücum katkısı alamayan, orta sahada dolayısıyla da oyunda bir üstünlük sağlayamayan bordo- mavililer; üretkenlikten çok uzak bir ilk yarı performansı sergilediler.
Konyaspor ise bu devrede istediklerini daha iyi sahaya yansıtan ve daha fazla pozisyon bulan taraftı.

Abdullah Avcı, ilk yarının vasat isimlerinden Berat Özdemir’in yerine Bakasetas ile başladı ikinci devreye. Nispeten olumlu oldu bu değişiklik ama Bakasetas daha önde değerlendirilmediği için üretkenlik adına yine istenilenin çok uzağında kaldı bordo- mavililer.
Fakat Trabzonspor’un çok kısa bir süre agresif bir ön alan baskısı uygulaması oyundaki dengeleri değiştirdi. Rakibi hataya zorlayan bu baskı sonucunda öne geçmeyi başardı ev sahibi takım.
Lakin bu golden sonra anlamsız bir şekilde geriye yaslandı Trabzonspor ve hızlı geçişleri de istediği gibi yapamadı. Böyle olunca oyunda üstünlüğü eline geçiren Konyaspor; Baniya ve Mehmet Can’ın hatası sonucunda, oyuna sonradan dahil ettiği Oliviera – Prip iş birliği ile beraberlik golüne ulaştı. Bu pozisyonda Baniya, rakibin yetişme mesafesinde ve rakibine arkası dönük durumdaki takım arkadaşına pas vermemeli; Mehmet Can da çevre kontrolünü yapmalıydı.

İyi oynamayan ve maçın son bölümüne doğru yediği golle mental açıdan da düşüş yaşayan Trabzonspor, karşılaşmanın kalan kısa zaman dilimi için çok da umut vermiyordu. Fakat bordo- mavililerde maç boyunca çalışıp didinen, mücadeleden asla vazgeçmeyen ve bu son bölümde de adeta “ teslim olmayanlar ölmez “ dercesine mücadelesini sürdüren bir adam vardı, Onuachu. Nijeryalı futbolcu, 82’de oyuna girip hücum bölgesini zenginleştiren Enis Destan’dan gelen zor topa, çok zor pozisyonda inanılmaz vurdu ve akıllardan asla silinmeyecek muhteşem bir gole imza attı. Zlatan Ibrahimovic’in İtalya’ya attığı golü çağrıştıran bu gol; Trabzonspor’u üç puana, Onuachu’yu da unutulmazlar listesine taşıdı!

Trabzonspor, Onuachu gibi etkili bir silahı gereği gibi değerlendiremiyor. Nijeryalı futbolcu, Konyaspor karşısında da istediği topları alamamasına rağmen attığı iki golle üç puanı getiren isim oldu. Bordo- mavililerin, Onuachu’yu gol bölgesinde daha çok topla buluşturmaları gerekiyor. Tabii bunun için de önce hücum zenginliği ve üretkenlik konusunda ilerleme sağlanması lazım. Trabzonspor’un başına geçeli dört hafta olan ve bu süreçte yenilgi yüzü görmeyerek üç galibiyet ve bir beraberlikle on puan toplayan Abdullah Avcı’nın, bu konu üzerinde de gerekli çalışmaları yapacağını düşünüyorum.

Sonuç olarak Trabzonspor, iyi oynamadığı kritik bir karşılaşmadan üç puanla ayrılmayı başardı. Bu aynı zamanda bir büyük takım refleksidir ve bordo- mavililerin bunu göstermeleri, kendine güven anlamında çok büyük önem taşıyor. Tabii bu maçtan hafızalarda kalacak kare, Onuachu’nun muhteşem golü olacak. Kazanılan, kaybedilen puanlar unutulur. Zaman içerisinde çoğu kimse onları hatırlamaz. Ama bu gol asla unutulmayacak. İşte tarihe geçmek ve o tarihe tanıklık etmek böyle bir şey!