Skorer Ümit Sokullu. Voleybol Federasyonu Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı

Ümit Sokullu. Voleybol Federasyonu Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı

31.10.2008 - 13:41 | Son Güncellenme:

.

Ümit Sokullu. Voleybol Federasyonu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı

Uluslararası voleybol hakemi Ümit Sokullu, Türkiye Voleybol Federasyonu başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

İstanbul Dedeman Oteli'nde basın toplantısı düzenleyen Ümit Sokullu, 20 Kasım Perşembe, çoğunluk sağlanamaması halinde 21 Kasım Cuma günü yapılması planlanan Türkiye Voleybol Federasyonu Genel Kurulu'nda federasyon başkanlığına aday olacağını açıkladı. Hiç kimseyi muhalefet olarak kabul etmeyen bir anlayış içinde olduklarını söyleyen Sokullu, "Türk voleybolunu hep beraber yönetebileceğimize ve bu görevi yapabileceğime inandığım için aday oldum. Demokratik, tüm yetkileri birlikte düşünen, planlayan ve uygulayan, sorunları birlikte değerlendiren bir federasyon yapısı oluşturmaya çalışacağız. İstanbul kulüplerinin tamamı benimle birlikte olacaklarını beyan etti. 10 Kasım tarihine kadar da listemi netleştirmeyi planlıyorum. Türkiye genelinde aritmetik olarak bir problem gözükmüyor. Ben seçimi kazandım. Bunu, kulüplerin beyanları üzerine söylüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Voleybol Federasyonu Genel Kurulu'nun beklenenden erken bir tarihe alındığını, bu durumun etik dışı olduğunu belirten Ümit Sokullu, bürokratlar yoluyla da delegeler üzerinde etki yaratılmaya çalışıldığını ifade etti. Olimpiyat oyunlarının ardından 6 ay içinde seçimlerin yapılması gerektiğini vurgulayan Sokullu, "Bizim ocak veya şubat ayında yapılmasını beklediğimiz seçimler bir anda öne alınarak 20 Kasıma getirildi. Bunu, etik olmayan, karşı tarafların gücünü bertaraf etmeyi planlayan ve hazırlıkları engellemeye çalışan bir tutum olarak görüyorum. Baskın şeklindeki bu seçim, voleybol camiasına haksızlıktır" diye konuştu.

Sokullu, bazı insanların, çeşitli kulüplerin delege listelerini kendilerinin yaptığı şeklindeki beyanlarına şahit olduklarını da ifade ederek, şunları söyledi:

"Kulüplerin içişlerine müdahale olan bu tutumu çok çirkin buluyorum. Eğer benimle yarışacaklarsa, çıkıp yarışsınlar. Her şey etik süreç içinde devam etmeli. Devletin bürokratları yoluyla delegeler üzerinde etki yaratılmaya çalışılıyor. Bu işin içine parti, siyaset, devlet kurumları girerse hoş olmaz."

Ümit Sokullu, voleybol hakemliğinin içinde bulunduğu durumla ilgili olarak da gelecekte sıkıntılı günlerin kendilerini beklediğine inandığını ifade etti.

Yazarlar