Trabzonspor Usta isimden Trabzonspor'un yeni transferine sert çıkış! 'Tatile mi geldin'

Usta isimden Trabzonspor'un yeni transferine sert çıkış! 'Tatile mi geldin'

11.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 9'uncu haftasında Trabzonspor, Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka 0-0'lık beraberlikle tamamlandı. Bordo-mavili taraftarlardan bazıları, Maxi Gomez ile Yusuf Yazıcı'ya ıslıklarla tepki gösterdi. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı müsabaka sonrası oyuncularına yapılan protestoya sessiz kalmadı. Spor yazarları bordo-mavililerin performansı ile birlikte yaşananları değerlendirdi.

Usta isimden Trabzonsporun yeni transferine sert çıkış Tatile mi geldin

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 9'uncu haftasında Kasımpaşa'yı konuk etti. Karşılaşma boyunca kapanan rakibi karşısında pozisyon bulmakta zorlanan bordo-mavililer kendi evinde sahadan bir puanla ayrıldı. Trabzonspor'un yıldızlarının gösterdiği performans taraftarların ıslıklarıyla son buldu. Bordo-mavililerde basın toplantısına katılan Abdullah Avcı bu protestolara tepki gösterdi. Trabzonspor'un Kasımpaşa ile oynadığı maçı spor yazarları kaleme aldı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Bordo-mavililerde eleştirilen oyuncuların başında gelen tecrübeli futbolcuya usta kalem sert çıktı. İşte Trabzonspor - Kasımpaşa müsabakası sonrası yapılan değerlendirmeler...

GEÇEN SENENİN ŞAMPİYONUNDAN BAHSEDİYORUZ / AKSAL YAVUZ

Koca bir ilk yarıyı boşa harcadı Trabzonsporlu oyuncular. Bırakın pozisyona girmeyi, rakip kaleyi bulan şutları dahi yoktu. Başakşehir’in puan kaybetmesi halinde maç fazlasıyla lider olacaklarını, moral bulacaklarını bildikleri halde.
Bir takım bu kadar mı etkisiz oynar? Bir takım kendi sahasında bir maça bu kadar mı isteksiz başlar? Geçen senenin şampiyonundan bahsediyoruz. Şampiyon olan kadronun yarısından fazlası değişmiş olsa bile, zamana ihtiyaçları olsa bile… Nihayetinde hepsi kaliteli ayaklar.

Havalara girip koşmazsanız, topu ayağınıza beklerseniz, mücadele etmezseniz, sergilenen oyuna futbol demek için bin şahit lazım. Top ayağınıza geldiğinde yardımlaşmazsanız, takım oyunundan uzaklaşıp kendinizi ön plana çıkarmaya çalışırsanız sıradanlaşırsınız, adınız, şanınız, namınız ne olursa olsun…
Trabzonspor o oyunla, al gülüm, ver gülümle ve de bir eksikle, tek kanatla sabaha kadar oynasa Kasımpaşa’ya gol atamazdı, hele de ilk yarı.
Yusuf’un sağ tarafta oynatılması Kasımpaşa’nın ekmeğine yağ sürdü, rakibe büyük ödüldü! O anlamda karşılaşmaya bir eksikle başladı Trabzonspor.

Haberin Devamı

İlk yarı pozisyona giremeyen Avcı’nın öğrencileri, Kasımpaşalı oyuncuların oynama iştahını artırdığını bir kenara not düşelim. Zira lacivert-beyazlı oyuncular karşılarında böyle bir Trabzonspor bulacaklarını rüyalarında görse inanmazlardı. Ertuğrul da futbol hayatının en rahat maçını oynamıştır herhalde.
İkinci yarı biraz hareketlendiler, oyunda dengeyi kurdular, kanatlar çalışmaya başladı, Hamsik’i oyundan aldı Abdullah Avcı.
Diyoruz ya hani, Hamsik’sik Trabzonspor el freni çekilmiş gibi ‘tutuk’ oynuyor, tat vermiyor. Hamsik’in oyundan alınması tereyağlı ekmeğin üstüne sürülen bal, kaymak oldu rakip için. Bu değişiklik kalan bölümlerde doğaçlama oyuna sürükledi bordo-mavilileri.

Haberin Devamı

Açıkçası kimin ne oynadığı belli değildi, telaş hakimdi.
Anlayacağınız oyuncu değişiklikleri birbirini tamamlamadı! Zamanlamaya değinmiyoruz bile.
Bireysel özellikleri olan Lahtımı, niye kullanılmadı orayı anlamadık? Tribünlerin bir bölümünün oyundan çıkan bazı oyuncuları niçin ıslıkladıklarını anlamadığımız, anlam veremediğimiz gibi! Halbuki üç gün sonra çok önemli Monaco, hafta sonu Beşiktaş maçları var. Bu tür tepkiler oyuncularda baskı oluşturur. Aman dikkat!

Avcı’nın Trabzonspor’a geldiğinden bu yana en formsuz olduğu maçtı desek! Oyuncular hata yapıyor da teknik adamlar yapamaz mı? Hocalar da insandır, onların da hata yapma hakkı var, Avcı da hakkını kullanmış oldu ‘nazar boncuğu olsun’ diyerek bitirelim.
Dip not:
Bu kadar kötü oynamasına rağmen ligin tepesindeki takımlarda arasında puan farkı olmayan Trabzonspor’un taraftarına en çok ihtiyacı olduğu dönemdir!

Haberin Devamı

DEĞİŞİM SANCISI / CEMAL ERSEN

Trabzonspor öyle bir maç trafiğine girdi ki, arabayı devirmeden yoluna devam etmesi büyük başarı olurdu.Bu virajların ilkinde sallandı Karadeniz ekibi. Üstelik umut vermedi. Nerede o geçen sezonun fırtınası, nerede şimdi yelkenlerini doldurmakta zorlanan Trabzonspor’u?
Soruyorum; Trabzonspor’un bu sezon oynadığı futboldan memnun olan var mı? Geçen sezonki takımı mı ister taraftar, yarısı değişmiş ve keyif vermeyen bugünün ekibini mi? Son olarak Cornelius ve Nwakaeme’yi özlemiyor mu tribünler? Yanıtını yönetim vermeli.

Usta isimden Trabzonsporun yeni transferine sert çıkış Tatile mi geldin

Kasımpaşa maçı dahil, ilk 9 haftada ritmini bulamamış, uyum sorunu yaşayan, savunmada ve hücum organizasyonlarında sıkıntı yaşayan bir ekip görüntüsünde Karadeniz temsilcisi.
 25 bin seyirci arkanda, kadro olarak güçlüsün. Bakasetas’ın arka direkte değerlendiremediği fırsat dışında başka pozisyonun, kaleyi bulan tek şutun var mı? Biraz Hamsik, biraz Siopis ve kaleci Uğurcan. Bu arada Yusuf Yazıcı’ya sözüm. Memleketine tatile mi geldin sevgili Yusuf? Kendine gelmezsen ıslıklanan “evlatlar” kervanına katılırsın maalesef.

İlk yarıda coşkusuz ve Kasımpaşa savunmasını aşmakta zorlanan bir Trabzonspor vardı sahada. Kilidi açacak girişimleri yoktu. Maxi Gomez ceza alanı içinde topla buluşamadı. Sahi; santrafor olarak transfer edilmişti değil mi? Onu suçlamıyorum, böyle bir oyun planında gol hasreti daha çok sürer.
İkinci bölüm başlarken Abdullah Avcı’nın yaptığı oyuncu değişikliği vardı. Djaniny’yi alması çok doğru, orta alanın savaşçısı Siopis’i çıkarması riskti. Oysa gözünün önünde Yazıcı duruyordu. Hoca da takımın eski yıldızına 60 dakika dayanabildi. 
Sonra Umut ve Gbamin hamleleri geldi. İyi de Hamsik neden kenara alındı? Takımın ayağa pas yapan tek oyuncusunu Monaco sınavına mı sakladı Avcı?

Usta isimden Trabzonsporun yeni transferine sert çıkış Tatile mi geldin

Trabzonspor iki forvete döndükten sonra rakip alanda daha fazla görünmeye başladı. Avcı’nın bir sonraki dokunuşu savunmadan Bartra’yı çıkarıp Enis Bardhi’yi almak olunca, işin rengi belli oldu. Hoca “ya hep ya hiç” kozunu oynadı.
Oyunu rakip alana yıkan Trabzonspor ilk yarıda yapamadığı her şeyi denemeye başladı. Umut, Djaniny, Bakasetas son değişiklik Bardhi ile yüklendi. Lakin sonuca tesir edecek bitirici hamleyi yapamadı.
Bir konuya dikkat çekmek istiyorum; Trabzonspor’un hücum kurgusu değiştikten sonra kimyası da bozuldu. Yeni transferlerin hiç birinden henüz istediği verimi alamıyor.

Peki eksik ne? Takım içinde sorumluluk alan oyuncu sayısı azaldı. Sonradan katılanların katkısı çok az. Avcı’nın kafası karışık. Lakin işler kötü giderken onun dik durması gerek. Avcı, Trabzon’un iyi yüzünü gördü, bir de bardağın öteki tarafı var. Bir sohbetimizde söylemiştim değil mi hocam? Güç bir coğrafya burası.
Sorunlar aşılmaz mı? Aşılır elbette. Lig uzun maraton. Telafisi zor değil. Lakin bu futbol Avrupa’ya yetmez.Son sözüm taraftara; kötü günde de bu takıma destek vermek zorundalar. Üzmeyin hocanızı ve takımınızı.

TRABZON'DA SESSİZ GECE / ERKAN AYRAÇ

Spor Toto Süper Lig’de 9. haftanın kapanış gününde Trabzonspor sahasında Kasımpaşa ile golsüz berabere kaldı.
Yoğun maç temposuna giren Trabzonspor, Kasımpaşa’nın ardından perşembe günü Monaco, pazar günü Beşiktaş ile oynayacak olmasına rağmen Teknik Direktör Abdullah Avcı, Gaziantep maçının 11’inde sadece Abdülkadir Ömür’ü kulübeye çekti. Bu da milli futbolcunun performansı nedeniyle normal karşılanabilirdi. Bordo-mavililer ayrıca Siopis yalnız kalmasın diye 4-3-3’e döndü.

Usta isimden Trabzonsporun yeni transferine sert çıkış Tatile mi geldin

Rakip Kasımpaşa ise çok kötü bir lig başlangıcının ardından Şenol Can ile fırtınalar estirmeye başladı. Son 5 maçının dördünü kazanan konuk ekip sadece Galatasaray’a 3-2 kaybetti.
Trabzonspor topa daha fazla sahip olan taraftı, ancak onlar için ilk yarı koca bir ‘0’ olarak geçti. Sahaya çıkan kadro iddialıydı, ancak bordo-mavililer isabetli tek şut atamadan bitirdi 45 dakikayı. Sadece son anlarda Trezeguet’nin penaltı beklediği an akıllarda kaldı. Tehlike diyebileceğimiz tek pozisyonu 29’da Eysseric yarattı. Onun serbest vuruşunu Uğurcan kornere çeldi.

İleri uçtaki etkisizliği gören Abdullah Avcı’dan ikinci yarının başında Siopis-Djaniny değişikliği geldi. 57’de Trabzonspor’un ilk isabetli şutu geldi. Hamsik’in şutunu Ertuğrul çıkardı. Djaniny ileriye hareket getirince Avcı, 60’ta Umut’u da oyuna alarak çift forvete döndü. Buna rağmen gol sesi çıkmayınca Kasımpaşa iyice kapandı. Son 10 dakikada Trabzonspor gol için her şeyi yapsa da sonuç değişmedi.

Yazarlar