Voleybol VakıfBank'ta Ayça Aykaç hedeflerini açıkladı: İlk kupayı kazandık, kaldı 4 kupa

VakıfBank'ta Ayça Aykaç hedeflerini açıkladı: İlk kupayı kazandık, kaldı 4 kupa

24.10.2023 - 10:36 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Voleybol Takımı ile VakıfBank'ta forma giyen Ayça Aykaç dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

VakıfBankta Ayça Aykaç hedeflerini açıkladı: İlk kupayı kazandık, kaldı 4 kupa

Milli takımın ve VakıfBank'ın 27 yaşındaki liberosu Ayça Aykaç, Ay-Yıldızlı forma altındaki başarılı maratona, Türkiye'de voleybola olan ilgiye, hedeflerine ve yaşadığı rekabet ortamına dair açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Voleybola 12 yaşında başladığını anlatan Ayça, "Okulda seçmeler oluyordu. Uzun boyluları seçiyorlardı. O dönemler uzundum. Şimdi takımın en kısalarından biriyim ama o dönem uzundum. Beni seçmişlerdi. Voleybola Bursa'da başladım. Ailemin işi dolayısıyla İstanbul'a gelmek zorunda kaldık. Sonra VakıfBank'ta sporculuk hayatım devam etti ve bu sezon takımdaki 10'uncu yılım" diye konuştu.

"İLK KUPAYI KAZANDIK VE KALDI 4 KUPA"

Süper Kupa'yı (Şampiyonlar Kupası) kazanarak sezona başlayan VakıfBank, 2020-2021'de elde ettiği başarıyı tekrarlamak istiyor.

Sultanlar Ligi'nin yanı sıra Kupa Voley, Dünya Kulüpler Şampiyonası ve CEV Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden VakıfBank'ta forma giyen deneyimli oyuncu Ayça Aykaç, her sene beklentinin arttığını belirterek, "Son 3 sezonda 5 kupada yarışıyoruz. 2 sene önce bunu başardık ve 5 kupayı müzemize götürdük. Çok zor bir şey. Geçen sene 2 kupa kazandık. Yeni bir takımız bu sezon. Ancak hedefimiz yeniden 5 kupayı da kazanmak. İlk kupayı kazandık ve kaldı 4 kupa. Evet bu durum baskı yaratıyor. Ancak VakıfBank gibi bir kulüpte oynuyorsanız bu baskıya hazır olmanız gerekiyor. Çünkü her zaman 5 kupa hedefiyle yola çıkıyoruz. Hepimiz hazır olup, elimizden gelenin en iyisini yapıp geriye kalan 4 kupayı almak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"VAKIFBANK DÜNYANIN EN İYİ KULÜBÜ"

Bu sezon A takımdaki 10'uncu senesini yaşadığını vurgulayan Ayça, "Gerçekten çok uzun bir süre. Giovanni ile çalışmak için de gerçekten çok uzun bir süre. VakıfBank dünyanın en iyi kulübü. Bunu her sene aldığı kupalarla her sene Türkiye'deki sıralamasıyla gösteriyor. Uzun yıllar burada kalmayı ve oynamayı istiyorum. Daha gencim bırakmayı düşünmüyorum. Ama tabii ki geleceğin neler göstereceği belli olmaz" ifadelerini kullandı.

"BENİM İÇİN 'ALTIN YAZ'DI"

Ayça, milli takım formasıyla sırasıyla FIVB Milletler Ligi şampiyonluğu, Avrupa şampiyonası zaferi ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na alınan kota ile unutulmaz bir yazı geride bıraktı.

Hayalinin ötesinde bir milli takım sürecini yaşadıklarını vurgulayan Ayça, "Benim için 'altın yaz'dı. Sezonun sonunu çok güzel bitirmiştik, kupayla bitirmiştik. Her şey bizim için olabilecek en iyi şekilde oldu. Milli takım sürecinin sonrasında da düğünüm oldu. Düğünüm de hayalimin ötesindeydi. Bu yüzden çok mutluyum. Umarım kulüp ve milli takım dönemim aynı yükselişte devam eder" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ŞU AN SALONUMUZ BİZE KÜÇÜK GELİYOR"

Geçmiş yıllara göre yeni sezonda dolu tribünler önünde oynamanın daha keyifli olduğunun altını çizen Ayça, şunları kaydetti:

"Salonumuz ilk yapıldığında ve biz buraya geldiğimizde 'Bu salon çok büyük. Seyirciler bu salonu nasıl dolduracak?' demiştik. Ama o günden bu yana voleybol çok popülerleşti. Milli takımla beraber voleybol çok fazla izlenmeye başladı. Şu an salonumuz bize küçük geliyor. Keşke salonumuz yapılırken daha büyük bir salon yapılsaydı da insanlar bilet alırken zorlanmasalardı. Kendi ailem maça gelecek ve bunun bile sıkıntısını yaşıyoruz. Salonumuz o kadar dolu ki... Bizi desteklemeye gelen seyircilerimize teşekkür ederiz. Çok mutluyuz."

Haberin Devamı

"İZİNLİ OLDUĞUMUZ GÜNÜ İPLE ÇEKİYORUZ"

Geride kalan yaz ayında yoğun maç temposundan dolayı zorlandıkları dönemlerin olduğunu paylaşan Ayça Aykaç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok zorlandığımız, psikolojik anlamda düştüğümüz anlar oluyor. Milli takım sürecimiz çok yoğun. Kulübümüzde sezon bittikten sonra 1 hafta
tatil yapabildik. Dinlenebilmek için yeterli bir süre değildi. Daha sonra milli takımla çalışmalara başladık ve milli takımda program gerçekten çok sıkışık. Dışarıdan bizi izleyen insanlar çok yer gezdiğimizi, çok yer gördüğümüzü düşünebilir ama işin gerçek yüzü öyle değil. 3 günde 1 maç oynuyoruz. Çok sıkışık bir program var. Sürekli seyahat ediyoruz. Asya'ya gidiyor olmak çok zor, uçak yolculuğu çok zor. Oraya adapte olmak da aynı şekilde, kültürleri bizden tamamen farklı. Bu sene çok fazla Asya'ya gittik. Hong Kong'da 2 hafta kaldık ve çok zor bir süreçti. Sonrasında Bangkok'a gittik ve orası da çok zordu. Bizim oradaki tek motivasyonumuz izin günlerimizdi. İzinli olduğumuz günü iple çekiyoruz. 'Allah'ım maç bitecek ve biraz gezebileceğiz' diyoruz. Biz aslında gittiğimiz şehirlerdeki salonları görüyoruz. Ama elbette ki işimiz bu, bunu bilerek yapıyoruz. Çok yoğun ama keyif alıyoruz."

Haberin Devamı

Maçlardan önce yorum yapmamayı tercih ettiğini de dile getiren milli libero, "3-0 kazanalım erken bitirelim dediğimizde maç genelde 3-2 bitiyor. Çok yorgunuz, 3-0 bitsin, hemen bitsin dediğimiz maçlar böyle oluyor" dedi.

"YOLDA ÇEVİRİP 'GURUR DUYUYORUZ' DİYORLAR"

Yaz ayında milli takımla elde edilen başarıların ardından voleybolun Türkiye'de daha fazla izlenmeye başlandığını belirten Ayça, "Ben de artık tanınmaya başladım. Önceden bu kadar tanımıyorlardı. Beni yolda çevirip 'gurur duyuyoruz, çok mutlu oluyoruz' diyorlar. Ailenizi gururlandırmak tabii ki çok başka bir şey ama Türkiye'yi gururlandırmayı ifade edemiyorum. Çok güzel bir his" diye konuştu.

"MÜCADELE OLDUKÇA TÜRK VOLEYBOLU KAZANIYOR"

Milli takımda ve VakıfBank'ta libero mevkisinde çok önemli isimlerle mücadele eden Ayça Aykaç, "Milli takımda çok iyi liberolar var. Kendi takımımda da çok iyi oyuncular var. Benim için çok zor. Eminim ki onlar için de çok zordur. Gizem olsun, Simge olsun, Aylin olsun üçünün de yaşı benden büyük. Ben daha da gelişip onlardan bir şeyler öğrenebileceğimi düşünüyorum. Öğreniyorum da. Bizim sürekli mücadelede olmamız performansımızı yükseltiyor. Mücadele oldukça Türk voleybolu kazanıyor" şeklinde konuştu.

"ECZACIBAŞI DAHA DA GÜÇLENDİ"

Ayça, Sultanlar Ligi'nin 12'nci haftasında yarın karşılaşacakları Eczacıbaşı maçına dair ise, "Geçen sezon rakibimizle deplasmanda oynadığımız maçı kaybetmiştik. Eczacıbaşı geçen sezondan bu yana daha da güçlendi. Zaten güçlü bir ekip. Biz yeni bir takımız. Ben maç için çok heyecanlıyım. Seyir keyfi güzel bir maç izletebileceğimizi düşünüyorum. İnşallah beklendiği gibi olur ve seyircilere güzel bir maç izletebiliriz" diyerek sözlerini tamamladı.

Ayça Aykaç ile yapılan kısa soru cevaplar ise şöyle:

VakıfBank? -Aile.
Milli takım? -Başarı.
Daniele Santarelli? -Yeni.
Voleybol? -Hayat.
Mehmet Akif Üstündağ? -Baba.
Giovanni Guidetti? -Voleybol.
Evlilik? -Aşk.
2024 Paris Olimpiyat Oyunları? -Hayal.
Zehra Güneş? -Kardeş.
Takımdaki en yakın arkadaşın? -Zehra ve Cansu.
Takımın en çalışkanı? -Ben.
Takımda sesi en güzel isim? -Yeni bir takımız ama giden oyunculardan Buket'in sesi çok güzeldi.
Gabi? -Akıl.
Eda Erdem? -Ekol.

Yazarlar