Voleybol VakıfBank'ta Paola Egonu'dan tarihi başarı!

VakıfBank'ta Paola Egonu'dan tarihi başarı!

19.04.2023 - 18:27 | Son Güncellenme:

CEV Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen VakıfBank'ta İtalyan yıldız Paola Egonu başarının en büyük mimarlarından biri oldu. Öte yandan yıldız pasör çaprazı inanılması güç bir rekorun eşiğinde.

VakıfBankta Paola Egonudan tarihi başarı

VakıfBank'ta hem Şampiyonlar Ligi'nde gelen galibiyet hem de ligde alınan sonuçlar memnun etti. Misli.com Sultanlar Ligi’nde 25. hafta, VakıfBank – Kuzeyboru karşılaşması ile devam etti. Sarı-siyahlılar, Kuzeyboru’yu 3-0 mağlup ederek ligdeki galibiyet sayısını 22’ye çıkarttı.

Haberin Devamı

VakıfBank Spor Sarayı’ndaki mücadelenin çekişmeli geçen ilk setinde, son bölümünde iyi bir seri yakalayan sarı-siyahlılar 25-23’lük skorla 1-0 öne geçti. İkinci sette baştan sona üstün olan VakıfBank 25-15 ile durumu 2-0’a getirdi. Son seti de 25-17 alan VakıfBank mücadeleyi 3-0 kazandı.

VakıfBank’ta Aleksia Karutasu 20 sayıyla en skorer isim olurken; Nika Daalderop 16, Kara Bajema 10 sayıyla çift hanelere ulaştı. VakıfBank sıradaki maçında Çukurova Belediyesi Adana Demir Spor ile karşılaşacak. Adana’daki mücadele 23 Nisan Pazar 14.00’te başlayacak.

AVRUPA'DA MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ
Fenerbahçe Opet'i altın sette mağlup edip CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen VakıfBank'ta moraller yerinde. Vakıfbank eşine az rastlanır bir geri dönüşe imza attı. İlk maçta Fenerbahçe Opet’e 3-0 kaybeden sarı-siyahlılar rövanşı aynı skorla kazandı, ardından oynanan Altın seti de kazanarak Süper Final’de Eczacıbaşı Dynavit’in rakibi oldu.

Haberin Devamı

EGONU'DAN 21 SAYI
VakıfBank’ta Paola Egonu 21 sayıyla mücadelenin en skoreri olurken; Gabi 18, karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçilen Kara Bajema 13, Chiaka Ogbogu ise 10 sayı kaydetti

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN EN SKORERİ
2023 CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde VakıfBank’ı finale taşıyan en önemli isimlerden biri olan Paola Egonu, bulduğu 235 sayıyla Şampiyonlar Ligi’nin şu anki en skorer ismi oldu.

Fenerbahçe Opet’e karşı oynadığı yarı final karşılaşmalarında toplam 38 sayı üreten İtalyan yıldız Paola Egonu, 204 sayıyla uzun süredir ilk sırada yer alan Rus pasör çaprazı Vita Akimova’yı geçerek zirveye yerleşti.

TARİHİ REKORUN EŞİĞİNDE
Öte yandan Egonu üst üste 4. kez CEV Şampiyonlar Ligi'nde adını finale yazdırdı. Şampiyonlar Ligi'ni 3 farklı takım ile kazanan İtalyan yıldız, VakıfBank ile kupaya uzanırsa 4 farklı takım ile bunu başaran ilk oyuncu olacak.

20 MAYIS'TA TORİNO'DA
CEV Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon kupanın sahibini final-four formatı değil, Süper Final mücadelesi belirleyecek. İki Türk takımı Eczacıbaşı Dynavit ile Vakıfbank’ın kozlarını paylaşacağı mücadele 20 Mayıs’ta Torino’da oynanacak, sonuç ne olursa olsun kupa Türkiye’ye gelecek.

Haberin Devamı

VakıfBankta Paola Egonudan tarihi başarı

Yazarlar