Diğer ‘Varisim Kenan’

‘Varisim Kenan’

03.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Motosiklet Federasyonu’nu Dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu için kurduğunu anlatan Başkan Bekir Yunus Uçar, “Artık yarışmıyorum dediğinde koltuğu Kenan’a bırakacağım. Makama o yakışır” dedi

‘Varisim Kenan’

Kamuoyu Bekir Yunus Uçar’ı Spor Toto Teşkilat Başkanı unvanı ile tanıyordu. Uçar aynı zamanda Motosiklet Federasyonu’nun da patronuydu. Özelleştirme süreci başlayınca Spor-Toto Teşkilatı’ndan ayrılmayı tercih etti. Peki, aynı başarıyı federasyon başkanı olarak sürdüren Uçar, bilinmeyen macerasında neler yaşamış, hangi sıkıntıların üstesinden gelmiş?
Ülkemizde Kenan Sofuoğlu ile bütünleşmiş bu branşın sıkıntılarını, geleceğe yönelik projelerini Uçar’ın ağzından dinleyelim:
“Geçmişi eskiye dayanmasına rağmen motosiklet yıllarca çatısı altında kaldığı federasyonun gölgesinde kalmış. En son Otomobil Sporları’nın bünyesindeyken anlaşmazlıklar yaşandı. Biz de artık tek başına federasyon olması gerektiğini düşündük. Aslında Kenan Sofuoğlu hatırına kurduk bu federasyonu. Ona daha iyi imkan yaratabilmek, destekleyebilmek için bunu yapmamız şarttı. 2003’te Bakan Mehmet Ali Şahin ve Genel Müdür Mehmet Atalay’ın onayıyla federasyonu kurduk. 2004’te özerk hale getirdik. İyi ki de gerçekleştirmişiz. Kenan Sofuoğlu elde ettiği dereceler ile doğru karar aldığımızı gösterdi.”

‘Çocukları özendiriyoruz’
“Motosiklet ekonomiye dayalı bir spor. İyi bir sporcunun bir pist yarışında harcadığı para, bir atletin tüm sezon harcamasına eşit. Bu yüzden sponsorsuz yürümüyor. Ülke genelinde taban çalışmasına başladık. Çocukları motosikletle tanıştırıyoruz. Amaç çocuk heveslensin, anne ve babasını motosiklet sporu için zorlasın. “

‘Gelecek var’
“Sofuoğlu’nun ardından yetenekli bir nesil gelmeye başladı. Örneğin Toprak Razgatlıoğlu, Ata Nurcan, Harun Çabuk isimlerinden söz ettirecek. Gelecek vaad eden sporcuları destekliyoruz. Şu an bin civarında lisanslı sporcumuz var. Genç nüfus ve motosiklete olan ilgiye bakıldığında 10 bin lisanslı sporcuya ulaşılabilir. Ancak yeterli tesis yok, malzeme pahalı. Öncelikle nüfusu milyonu aşan şehirlere birer motosiklet pisti kazandırmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

‘Bu sezon yarışacağım’
“Bu sezon yeniden resmi olarak motosiklet üzerinde olmak istiyorum. Drag kategorisinde yarışacağım. Hemen her organizasyona ailece gidiyoruz. 10 yaşındaki kızım Elif çok hevesli. Biz de ona motor almaya karar verdik. 16 yaşındaki oğlum Burak ise futbola meraklı. Hafta sonları hep birlikte yarış nerede yapılıyorsa oraya gidiyoruz. Hem yarış heyecanını yaşıyoruz, hem de yoğun iş temposundan uzaklaşmış oluyoruz.”

‘Sıra Sofuoğlu’nda’
“Yaptığım bir sporun federasyonunu kurmak çok güzel bir duygu. 2003-2009 yılları arasında bu görevi yürüttüm. 2 yıl ara verdikten sonra 2011’de yeniden başkan oldum. Kenan Sofuoğlu’nun ben artık yarışmıyorum, başkan olmak istiyorum dediği gün bu görevi bırakacağım. Federasyonu Kenan için kurduk, buraya en yakışacak başkan da o olacak.”