İngiltere Premier Lig Vitor Pereira'nın yeni adresi! Ayrılık sinyali vermişti

Vitor Pereira'nın yeni adresi! Ayrılık sinyali vermişti

07.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon yollarını ayırdığı ve şu anda Corintihans'ı çalıştıran Vitor Pereira için gündemi sarsacak bir iddia ortaya atıldı. Portekizli çalıştırıcının Premier Lig ekibinin teknik direktörlük görevi için düşündüğü adaylar listesinde olduğu belirtildi.

Vitor Pereiranın yeni adresi Ayrılık sinyali vermişti

Brezilya Serie A ekibi Corinthians'ın teknik direktörü Vitor Pereira ile ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Türkiye'de daha önce Fenerbahçe'de iki dönem görev alan Portekizli teknik adamın adı Premier Lig temsilcisiyle anılmaya başladı. Vitor Pereira'nın Corinthians'tan ayrılmak istediği ve İngiliz ekibiyle görüşebileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezonun ortasında görevine son verilen ve ardından Brezilya Serie A ekibi Corinthians'a imza atan tecrübeli teknik adamın sözleşmesi 31 Aralık'ta sona erecek. Bu nedenle farklı kulüplerle görüşme hakkına sahip olan Vitor Pereira'nın Premier Lig ekibinin gündemine geldiği belirtildi.

Vitor Pereiranın yeni adresi Ayrılık sinyali vermişti

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Everton'la görüşen ancak anlaşma sağlayamayan Vitor Pereira'nın bu kez Ada'ya gidebileceği ve kendisini yeniden Avrupa'da kanıtlamak istediği aktarıldı. Vitor Pereira ile Everton kurmayları arasında anlaşma sağlanmış ancak taraftar tepkisi nedeniyle bu birliktelik gerçekleşmemişti. Everton'da teknik direktörlük görevine Frank Lampard getirilmişti.

Fanatik Gazetesi'nin Brezilya basınına dayandırdığı habere göre; Wolverhampton'ın teknik direktörlük görevi için düşündüğü adaylar listesine Vitor Pereira da dahil edildi. Bruno Lage ile yollarını ayıran Premier Lig ekibinin, deneyimli çalıştırıcıyı takımın başına getirebileceği aktarıldı. Wolverhampton'da 10 futbolcunun Portekizce konuştuğu ve bu durumun Vitor Pereira'yı rahatlatacağı, takıma fayda sağlayacağı vurgulandı.

Haberin Devamı

Wolverhampton'da teknik direktörlük görevi için düşünülen tek adayın Vitor Pereira olmadığı belirtildi. Sevilla'dan ayrılan Julen Lopetegui'nin de Wolverhampton'ın listesinde dikkat çeken bir başka aday olduğu kaydedildi.

Vitor Pereiranın yeni adresi Ayrılık sinyali vermişti

AYRILIK SİNYALİ VERMİŞTİ

Globo'da yer alan habere göre sözleşmesi yıl sonunda bitecek olan Vitor Pereira, kararını verirken göz önünde bulundurulması gereken en önemli faktörün aile olduğunu belirterek, "Ailemin bana ihtiyacı var. Üç çocuğum var ve bana ihtiyaçları var. Daha yakın olmama, eğlenmek için daha fazla zamana sahip olmama ihtiyaçları var. Buraya iki kez geldiler, ama onlarla çok az zamanım oldu. On yıldır ülkemin dışındayım, dünyayı dolaşıyorum, bu mesleği seçtiğimizde ödediğimiz bedel bu oluyor" dedi.

"SORUNLAR HER YERDE VAR"

Brezilya futbolunda yaşanan olayların kararını etkileyip etkilemeyeceği konusunda Portekizli çalıştırıcı, "Ailemin evden uzakta bir yıl daha geçirebilecek bir durumda olup olmadığını anlamam gerekiyor. Brezilya futbolunun zorluklarıyla alakası yok, sorunlar her yerde var" sözlerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Vitor Pereiranın yeni adresi Ayrılık sinyali vermişti

Vitor Pereira, Fenerbahçe'den ayrımasının ardından Şubat ayında Corinthians'ın başına geçmişti. Brezilya ekibiyle 53 maçta 1.66 puan ortalaması yakalayan 54 yaşındaki teknik adamın sözleşmesi 2022'nin sonunda bitiyor.

TRANSFERLERİYLE DİKKAT ÇEKTİ

Vitor Pereira belki oynattığı futbolla eleştirildi, şampiyonluk yaşayamadığı için başarısız denildi ancak Sarı-Lacivertliler'deki ikinci döneminde transfer ve kadro yapısı olarak büyük işler yapmıştı. Portekizli hoca, Beijing Guoan'dan Kim Min Jae'yi sadece 3 milyon euro bedelle takıma kazandırmıştı, Güney Koreli oyuncu sezon sonunda Napoli'ye 18 milyon euroya gitti.

Vitor Pereiranın yeni adresi Ayrılık sinyali vermişti

Portekiz 2.Ligi'nden 1 milyon 500 bin euroya Miguel Crespo'yu getiren Pereira, başarılı oyuncuyu da eleştirilere rağmen parlattı. Crespo ile son ilgilenen takımın İspanyol devi Atletico Madrid olduğu kaydedildi. Takım içine de dokunuşlarıyla etki eden deneyimli çalıştırıcı, kanat oyuncuları Osayi Samuel'i sağ bek, Ferdi Kadıoğlu'nu da sol beke dönüştürüp kariyer zirvesi yaptırmıştı.

Haberin Devamı