Galatasaray Yılın transfer bombası! Juventus'tan Galatasaray'a

Yılın transfer bombası! Juventus'tan Galatasaray'a

23.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da kurmaylar gelecek sezon da yıldız transferleri için gaza bastı. Sarı-kırmızılılarda bu kez gündeme Juventus'un yıldızının geldiği iddia edildi. Galatasaray'ın tecrübeli futbolcuyu kadrosuna katma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

Yılın transfer bombası Juventustan Galatasaraya

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk için en yakın rakibi Fenerbahçe ile puan farkını 5 olarak koruyan Galatasaray'da kurmaylar bir yandan da gelecek sezon için kollarını sıvadı. Sarı-kırmızılılarda Okan Buruk'un raporu doğrultusunda hareket edilen süreçte flaş bir iddia gündeme geldi.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın bonservisi Juventus'ta bulunan yıldız futbolcuyu kadrosuna katmak istediği öne sürüldü. İtalyan basını, Süper Lig devinin transferi bitirme ihtimalinin yüksek olduğunun altını çizdi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

YILDIZLAR TOPLULUĞU

Dursun Özbek'in başkan seçilmesinin ardından Okan Buruk'u sezon başında göreve getiren Galatasaray bu sezon transferde yıldızlara yöneldi. Sarı-kırmızılılar sezon başında Lucas Torreira, Juan Mata, Dries Mertens, Mauro Icardi, Sergio Oliveira ve Leo Dubois gibi yıldızlarla anlaşma sağladı.

Galatasaray ara transfer ve tescil döneminde de dikkat çeken bir hamleye imza attı. Süper Lig devi, Roma'dan Nicolo Zaniolo'yu 15 milyon euro karşılığında transfer etti.

Haberin Devamı

Yılın transfer bombası Juventustan Galatasaraya

BARIŞ ALPER'LE YENİ SÖZLEŞME

Galatasaray'da gelecek sezon adına ilk iç transfer hamlesi yapıldı. Sarı-kırmızılılar, 22 yaşındaki Barış Alper Yılmaz'la 2026-2027 sezonu sonuna kadar anlaşma sağladı. Barış Alper Yılmaz kendisi için düzenlenen imza töreninin ardından şu ifadeleri kullandı:

"Çok mutluyum. 1 yıl daha uzatmış bulunmaktayım. 2 sene önce geldim, 2 senedir Galatasaray formasını onurla, gururla taşıyorum. Bundan sonra da uzun yıllar Galatasaray formasını taşımak istiyorum. Bana güvenen başta başkanım, yönetimimiz ve teknik heyetimize teşekkür ederim. Bu sene şampiyon olup önümüzdeki sezon Galatasaray formasını Avrupa'da terletmek istiyoruz."

Yılın transfer bombası Juventustan Galatasaraya

DEJAN KULUSEVSKI İDDİASI

Galatasaray'da transfer çalışmaları hız kesmeden devam ederken bomba bir iddia ortaya atıldı. Bianconeranews'in haberine göre; Sarı-kırmızılılar, Juventus forması giyen Dejan Kulusevski için harekete geçti.

UEFA Şampiyonlar Ligi için ciddi bir planlama içerisinde olan sarı-kırmızılıların 23 yaşındaki oyuncuyu kiralık formülü ile kadrosuna katmak istediği aktarıldı. Premier Lig ekiplerinden Tottenham'da kiralık olarak oynayan İsveçli futbolcunun Juventus'a geri dönmeyeceği belirtildi. Dejan Kulusevski'nin Galatasaray'a transfer olma ihtimalinin yüksek olduğu vurgulandı.

Yılın transfer bombası Juventustan Galatasaraya

İsveçli oyuncu bu sezon Tottenham formasını 36 resmi maçta giydi. 23 yaşındaki kanat oyuncusu bu müsabakalarda 2 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Dejan Kulusevski aynı süreçte 8 asist yaptı.

Haberin Devamı

Tottenham'ın kiralama bedeli olarak 10 milyon euro ödediği İsveçli oyuncunun sözleşmesinde 35 milyon euroluk satın alma opsiyonu maddesi yer alıyor. Dejan Kulusevski için Juventus'un 9 milyon euro daha opsiyondan faydalanabileceği aktarıldı.

Yılın transfer bombası Juventustan Galatasaraya

35 MİLYON EURO ÖDENDİ

Bromma altyapısında futbola başlayan Dejan Kulusevski daha sonra Atalanta ve Parma formaları giydi. Juventus, 2019-2020 sezonunda Atalanta'ya 35 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Juventus'la olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek İsveçli oyuncunun güncel piyasa değeri 55 milyon euro. İsveç Milli Takımı'nda 29 müsabakada şans bulan Dejan Kulusevski, 2 kez gol atma başarısı gösterdi.