Yusuf Kobal

Yusuf Kobal

ykobal@millyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin başkanlık seçimi, tek adaylı, tarihi bir ortamda, oy kullanma oranı yüksek, duygusal, başkaldıran ve bir o kadar da yeni yönetim kadrosu nedeniyle düş kırıklığı ile yaşandı, bitti.
Tutuklu bulunan Aziz Yıldırım’ın oy rekoru denemesi yaptığı kongreye, asbaşkan Ali Koç’un yönetim kurulu listesinde olmaması damga vurdu. Koç’un çekilmesi, Metris Cezaevi’nde listesini hazırlayan Aziz Yıldırım’ın aldığı tek eleştiri oldu. Kongre üyeleri, seçime giren yönetim kurulu listesinin “zayıf” olduğunu ileri sürüp, “Ali Koç da ayrıldı. Şimdi bizim sesimizi kim duyuracak. Bu listedeki isimler, bu süreçte başkan Yıldırım tutuklu olduğu için, Fenerbahçe’nin haklarını savunacak yeterlilikte değiller” serzenişindeydi.
3 Temmuz sürecini yöneten Fenerbahçe yönetiminden “as yöneticiler” kimi kendi iradesi ile kimi de başkan Yıldırım’ın tercihi nedeniyle liste dışı kaldı. Onların ortak özellikleri, bir şekide isimlerinin Fenerbahçe Başkanlığı için telaffuz edilmiş olmasıydı. Elbette listede olmamalarının nedeni bu değildi ama ilginç bir ayrıntıydı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlunun kayınbiraderinin yedek yönetici olarak yönetim kuruluna girmesi farklı tepkiler aldı. Ahmet Ketenci ismi, dün Ali Koç’tan sonra kongre salonunda en fazla konuşulan isim oldu.
Finansal açıdan kaygıları bulunan Fenerbahçe kongresi üyeleri, İsfendiyar Zülfikari ismi nedeniyle bu yöndeki beklentilerini artırırken, İran asıllı petrolcü Zülfikari’nin, Aziz Yıldırım’ın yeni prensi olacağı konuşuldu.
Kongre salonu, “Yakında olağanüstü genel kurul olur, bu yönetim yetersiz” söylemi ile yüzü asık başladığı güne, “Ali Koç için yürüyüş yaparız” çaresini üreterek ve rekor oy alarak, tutuklu bulunduğu halde seçime tek başına girip kazanan ve tarihe geçen Aziz Yıldırım’ın 10. seçimini kazanmasının keyfi ile noktaladı. Ayrılan yöneticilerin “İsmimiz olmasa da cismimiz olacak” garantisi oy kullanma gününü renklendirmeye yetmese de, kongrenin genel sonucu bir kez daha “Direniş” olarak akıllara yazıldı.