Basketbol Zeljko Obradovic'ten Euroleague yorumu: Önümüzde Fenerbahçe varken...

Zeljko Obradovic'ten Euroleague yorumu: Önümüzde Fenerbahçe varken...

04.10.2022 - 15:12 | Son Güncellenme:

Sırbistan ekiplerinden Partizan'ı çalıştıran efsane başantrenör Zeljko Obradovic, yaklaşan EuroLeague sezonu öncesi düzenlenen medya gününde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Zeljko Obradovicten Euroleague yorumu: Önümüzde Fenerbahçe varken...

Fenerbahçe'deki başarılı döneminin ardından Sırbistan ekiplerinden Partizan'ın başına geçen efsane başantrenör Zeljko Obradovic, yaklaşan EuroLeague sezonu öncesi hazırlıklarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Adriyatik Ligi’nde Cibona Zagreb'i 105-81 yenerek sezona galibiyetle başlayan Partizan'da Zeljko Obradovic yeniden Avrupa'nın bir numaralı kupasında boy gösterecek.

FENERBAHÇE İLE 7 YILDA 11 KUPA

Fenerbahçe'nin başında 507 maça çıkan Sırp çalıştırıcı, sarı-lacivertli takımla 7 yılda 11 kupa kazandı. Basketbolda Avrupa'nın bir numaralı kupasını Türkiye'ye getirme başarısı gösteren ilk başantrenör olan Obradovic, sarı-lacivertlilerle bu alanda önemli rekorlar kırmayı da başardı. Zeljko Obradovic, sarı-lacivertli taraftarlara 11 kez kupa sevinci yaşattı.

Deneyimli çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin başında 1 THY Avrupa Ligi, 4 Türkiye Ligi, 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 de Türkiye Kupası zaferi yaşadı. Sırp başantrenörden önce tarihinde 13 kupası bulunan sarı-lacivertliler, 7 yılda Obradovic'le 11 kupayı müzesine götürdü.

Haberin Devamı

PLAY-OFF SERİSİNDEN ÇEKİLDİLER

Obradovic, Fenerbahçe'deki başarılı döneminin ardından ülkesi Sırbistan'da Partizan'ın başına geçmiş ve geçtiğimiz sezon beklenmedik bir hamleye imza atmıştı. Adriyatik Ligi finallerinde ezeli rakibi Kızılyıldız'a 3-2 yenilerek mağlup olan Partizan, radikal bir kararla seriye basketboldan ziyade tribün olayları damga vurmasının üzerine Sırbistan Basketbol Ligi playofflarından çekilme kararı almıştı.

Zeljko Obradovicten Euroleague yorumu: Önümüzde Fenerbahçe varken...

'ÖNÜMÜZDE FENERBAHÇE VARKEN...'

Sırbistan ekiplerinden Partizan'ı çalıştıran efsane başantrenör Zeljko Obradovic, yaklaşan EuroLeague sezonu öncesi düzenlenen medya gününde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Takımının Avrupa'daki tecrübesine değinen başarılı başantrenör, "EuroLeague’de oynamış oyuncular sayısı bakımından Partizan sondan üçüncü. Bizim dışımızda en tecrübesiz takımlar Valencia ve Baskonia. Eğer genç ve tecrübesizsen parkeye çıkmalı ve her şeyini bırakmalısın. Tecrübe eksiğimiz var mı, önünüzde Fenerbahçe, Olimpia Milano, Real Madrid, Anadolu Efes, Panathinaikos, Olympiakos varken günlerce konuşabiliriz..."

FENERBAHÇE SONRASI İLK

Rusya'nın 1 sezon daha Euroleague'den men olması nedeniyle özel davetiye alan takımlar belli olmuş, Euroleague yönetimi, gelecek sezonki Wild Card'ların Partizan ve Valencia'ya verildiğini açıklamıştı. Zeljko Obradovic, Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra ilk kez Euroleague'de boy gösterecek.

Haberin Devamı

Yazarlar