Geri Dön

Istakoz Mousse tarifi ve malzemeleri | Istakoz Mousse nasıl yapılır?

Istakoz Mousse nasıl yapılır sorusu MasterChef yarışmasını takip eden izleyiciler tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Bu akşam ekrana gelen MasterChef yarışmasında son dörde kalacak olan ilk ismin belirleneceği oyunda Emir ve Özgül, Mehmet Şef'in imza tabağı Istakoz Mousse'u yapabilmek için mücadele ediyor. Peki Istakoz Mousse nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Istakoz Mousse tarifi ve malzemeleri | Istakoz Mousse nasıl yapılır?
  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 ıstakoz kuyruğu

1 adet soğan

1 adet sarımsak

2 adet defneyaprağı

3dal tarhun

1 adet yıldız anason

1 adet limon

Tuz

1 PK mascarpone

1 paket siniklav

3 dal tarhun

1 adet lime

Tuz

25 yumurta

250 Gr un

25 Gr semolina

2 adet lime

1 adet salatalık

1 adet limon

10 Gr elma sirkesi

Tuz

100 ml zeytinyağı

2 adet yaprak jelatin

Latin yaprağı

Kanlı kuzu kulağı

Siniklav

Istakoz Mousse Nasıl Yapılır?

Istakoz kuyruğumuzu ürü soğan, sarımsak, defne yaprağı, tarhun, yıldız anason, limon ve tuz ile haşlıyoruz.

Haşlanan kuyruğumuzu mascarpone peyniri, şiniklav, tarhun, lime ve tuz ile bıçaktan geçirip bir Mus kıvamına getiriyoruz.

Makarna hamuru için 25 adet yumurta 250 g un 250 Gr semolinayi sert bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Makarna makinesinde inceltip kalıp üzerinde silindir şeklinde pişiriyoruz. Yuvarlak deliklerini açıp soğumaya alıyoruz.

Sosumuz için jelatinlerimizi benmaride eritiyoruz. Salatalık, limon suyu, lime suyu, elma sirkesi, lime kabuğu, tuz ve zeytinyağını blenderda çekiyoruz, erittiğimiz jelatin ile çırpmaya devam ederken bağlıyoruz ve kıvam almasını sağlıyoruz.

Yaptığımız ıstakoz harcını makarnamızın içine dolduruyoruz etrafına sosunu koyup yapraklar ile süslüyoruz servise hazır.

AFİYET OLSUN.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber