Istakoz Mousse tarifi ve malzemeleri | Istakoz Mousse nasıl yapılır?
Istakoz Mousse nasıl yapılır sorusu MasterChef yarışmasını takip eden izleyiciler tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Bu akşam ekrana gelen MasterChef yarışmasında son dörde kalacak olan ilk ismin belirleneceği oyunda Emir ve Özgül, Mehmet Şef'in imza tabağı Istakoz Mousse'u yapabilmek için mücadele ediyor. Peki Istakoz Mousse nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Malzemeler
1 ıstakoz kuyruğu
1 adet soğan
1 adet sarımsak
2 adet defneyaprağı
3dal tarhun
1 adet yıldız anason
1 adet limon
Tuz
1 PK mascarpone
1 paket siniklav
3 dal tarhun
1 adet lime
Tuz
25 yumurta
250 Gr un
25 Gr semolina
2 adet lime
1 adet salatalık
1 adet limon
10 Gr elma sirkesi
Tuz
100 ml zeytinyağı
2 adet yaprak jelatin
Latin yaprağı
Kanlı kuzu kulağı
Siniklav
Istakoz Mousse Nasıl Yapılır?
Istakoz kuyruğumuzu ürü soğan, sarımsak, defne yaprağı, tarhun, yıldız anason, limon ve tuz ile haşlıyoruz.
Haşlanan kuyruğumuzu mascarpone peyniri, şiniklav, tarhun, lime ve tuz ile bıçaktan geçirip bir Mus kıvamına getiriyoruz.
Makarna hamuru için 25 adet yumurta 250 g un 250 Gr semolinayi sert bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Makarna makinesinde inceltip kalıp üzerinde silindir şeklinde pişiriyoruz. Yuvarlak deliklerini açıp soğumaya alıyoruz.
Sosumuz için jelatinlerimizi benmaride eritiyoruz. Salatalık, limon suyu, lime suyu, elma sirkesi, lime kabuğu, tuz ve zeytinyağını blenderda çekiyoruz, erittiğimiz jelatin ile çırpmaya devam ederken bağlıyoruz ve kıvam almasını sağlıyoruz.
Yaptığımız ıstakoz harcını makarnamızın içine dolduruyoruz etrafına sosunu koyup yapraklar ile süslüyoruz servise hazır.
AFİYET OLSUN.