Geri Dön

3 Peynirli Sufle Tarifi

Tatlı olarak tükettiğimiz sufleye hangimiz bayılmıyoruz ki? Bu sefer kahvaltılarınızı süsleyecek ve sürekli yapmak isteyeceğiniz 3 peynirli sufle tarifini sizlere sunuyoruz. İçi hafif nemi, dışı mükemmel kabaran bu sufleleri kahvaltı sofranızın baş tacı yapabilirsiniz. Yapımı çok kolay olan 3 peynirli sufle için işte tüm aşamalar... Şimdiden afiyet olsun!

3 Peynirli Sufle Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 yemek kaşığı tereyağı
Bir miktar ekmek kırıntısı
1/3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı hardal
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
Taze çekilmiş karabiber
4 büyük yumurta
1/2 su bardağı rendelenmiş mozerella peyniri
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

 

 

3 Peynirli Sufle Nasıl Yapılır?

GÜLŞAH KARAMAN / PEMBENAR ÖZEL

-Öncelikle 4 adet sufle kalıbınızı tereyağı ile yağlayın ve içini ekmek kırıntılarıyla kaplayın.

-Daha sonra 3 yemek kaşığı tereyağı bir kabın içerisine alın ve ocakta eritmeye başlayın.

-İçerisine unu ekleyin ve kavurmaya devam edin. Un ve tereyağı karışımı yavaş yavaş kızarmaya başladığında sütü ekleyip karıştırın.

Kaçırılmayacak indirim fırsatlarından yararlanmak için tıklayın.

-Tüm peynirli sırasıyla ekleyip karıştırmaya devam edin.

-Tuz, kırmızı toz biber, hardalı da ilave edin ve karıştın.

-Bu esnada 4 büyük yumurtanın sadece sarılarını tek tek karışıma ilave ederek homojen bir görünüm elde edin.

-Son olarak taze çekilmiş karabiberi de ekleyip ocağın altını kapatın ve karışımınızı bir kenara alın.

-4 büyük yumurtadan geriye kalan beyazları ayrı bir kaba alın ve kar köpüğü olana kadar çırpın.

-Yumurta beyazlarını yavaş yavaş hamurlu karışımınızın içine ekleyerek spatula yardımıyla alttan üste doğru iyice karıştırın ve yedirin.

-Hazır olan sufle hamurunuzu yağladığınız kaplarınıza bölün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

-İçi nemli ve dışı hafif sallanan bu harika peynirli sufleyi sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber