Geri Dön

Ali nazik kebabı tarifi

İşte Gaziantep'in sevilen lezzetlerinden olan Ali nazik kebabı tarifi...

Ali nazik kebabı tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Beğendisi için;
600 gram patlıcan (3-4 adet)
1 bardak süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

Kıyması için;
250 gram orta yağlı kıyma
1 baş soğan
1 büyük domates
1 yeşil biber
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı biber salçası(silme)

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Kıymayı ve yağı kavuracağınız tavaya alın.

Yemeklik şekilde doğranmış soğanla kavurun.

Doğranmış yeşil biber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyin.

Domatesler suyunu saldığında biber salçasını ekleyin.

Tuz ve karabiberini ayarlayıp ilave edin.

Patlıcanları közleyin.

Közlendikten sonra kabuklarını koyup küp şeklinde doğrayın.

Diğer tarafta ise ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın, patlıcanları ılıtın ve yoğurtla iyice karıştırın.

Servis için beğendiyi tabağa alıp üzerine kıymayı ekleyin.

Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber