Arabaşı çorbası tarifi
Yozgat mutfağından hafif ve pratik bir çorba olan arabaşı çorbası, Türk mutfağından alternatif tarif arayanlara nefis bir seçenek. Peki arabaşı çorbası nasıl yapılır? Arabaşı çorbasının püf noktası nedir? İşte arabaşı çorbası tarifi ve püf noktası...

Malzemeler
1 tane bütün tavuk
2 kaşık un
2 kaşık tereyağı
2 kaşık biber salçası
2 kaşık tuz
Arabaşı Çorbası Nasıl Yapılır?
Tavuğu haşlayıp didikleyin.
Suyunu çorba için ayırın.
Tereyağında unu kavurun.
Salça ekleyip kavurmaya devam edin.
Ayırdığınız tavuk suyunu ekledikten sonra karıştırıp kaynamaya bırakın.
Tavukları ve tuzunu ilave edin, kısık ateşte bir süre kaynatın.
Püf noktası:
Çorbanın özelliği ekmek ile birlikte değil, beraberinde hamur yutularak yenmesidir!