Geri Dön

Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut ciğeri, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden bir tanesi… Una bulanıp veya üzerine limon sıkılıp tüketilen Arnavut ciğeri tarifi, sofralarınıza lezzet katıyor. Arnavut ciğeri tarifi nedir, Arnavut ciğeri hangi ciğerden yapılır, Arnavut ciğeri nasıl yapılır diye merak ediyorsanız tüm bu soruların cevaplarını sizler için araştırdık. İşte Arnavut ciğeri nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir sorularının cevapları…

Arnavut Ciğeri Tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

600 gr kuzu ciğeri
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı un
Yaklaşık 2 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için 2 su bardak ayçiçeği yağı
Maydanoz
Soğan

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Arnavut ciğeri Türk mutfağının olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alıyor. Ancak Arnavut ciğerini seven kadar sevmeyenlerde mevcut... Size vereceğimiz enfes Arnavut ciğeri tarifinden sonra ciğeri sevmeyenler bile Arnavut ciğerinin müptelası olacak. İşte Arnavut ciğeri tarifi nedir, Arnavut ciğeri nasıl yapılır püf noktaları nelerdir, Arnavut ciğeri hangi ciğerden yapılır sorusuna vermiş olduğumuz cevaplar…

Arnavut ciğeri tarifi püf noktaları bilindiğinde oldukça basit bir ciğerdir. Arnavut ciğeri nasıl yapılır sorusunun cevabını vermeden önce püf noktalarından bahsetmekte fayda var.

Püf noktaları:

-Ciğeri muhakkak küp küp doğramanız gerekir. Enine kesilen ve kalın olarak kesilip pişirilen ciğer, Arnavut ciğeri olmayacaktır.

-Kızgın yağın içerisine atılması gerekir.

-Kızgın yağın içerisinde en fazla 3 dk beklemesi gerekir. 3 dakikanın sonunda muhakkak yağın içinden alınması gerekir. Aksi takdirde sertleşecektir.

-Yumuşacık bir Arnavut ciğeri yapmak istiyorsanız ciğeri yıkamamanızı tavsiye ediyoruz.

-Pişirmiş olduğunuz ciğerleri muhakkak cam kapaklı bir saklama kabının içerisinde muhafaza etmenizi tavsiye ediyoruz.

Arnavut ciğeri hangi ciğerden yapılır?

Arnavut ciğerinin lezzetli pişmesi için ciğerin türüne dikkat edilmesi gerekir. Aksi takdirde ciğer lezzetsiz ve sert olacaktır. Arnavut ciğeri genellikle dana ciğerinden yapılmaktadır. Kuzu ciğerinden yapılan Arnavut ciğeri dağılabilir ve sert bir kıvamda pişebilir. Bu nedenden dolayı Arnavut ciğeri genellikle dana ciğerinden yapılmaktadır.

Arnavut ciğeri nasıl yapılır?

1. adım: Ciğerlerin zarını çıkarttıktan sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Kanı süzülmesi için bekleyin.

2. adım: Ciğerleri unladıktan sonra kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Dilerseniz unlamayı karabiber ve tuz karışımıyla yapabilirsiniz.

3. adım: Arzuya göre toz kırmızıbiber katabilirsiniz. Kızartma esnasında mümkünse zeytinyağı kullanabilirsiniz. Kızarttığınız ciğerleri kapağı kapalı bir kapta bekletin.

4. adım: Kırmızı soğanı incecik doğradıktan sonra sumak ve kıyılmış maydanozla harmanlayın.

Son adım: Kimyon ilave ettiğiniz Arnavut ciğerini soğan salatası eşliğinde sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Ayrıca yanında kızarmış patates nefis olur.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar