Geri Dön

Börülceli acılı tarhana tarifi

Daha önce börülceli tarhana çorbası denediniz mi? Sizin için hazırlağımız bu tarifle deneyebilirsiniz…

Börülceli acılı tarhana tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı tarhana
1 su bardağı haşlanmış börülce
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı kemik suyu
Su
Tuz

Börülceli Acılı Tarhana Nasıl Yapılır?

Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin.

Biber salçasını ekleyin ve bir iki kere karıştırın.

Tarhanayı ilave edin.

İyice karıştırın ve soğuk su ilave edin.

Topaklanan tarhanayı ezerek açın.

Kemik suyu ekleyin ve son olarak haşlanmış börülceleri ilave edin.

Tuzunu ve suyunu ayarladıktan sonra kaynatın.

Kuru nane serpip sıcak servis yapın.

Tarhanayı acılı sevenler için ek olarak pul biber koyabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber