Cennet Çorbası Tarifi
Cennet çorbası internette birçok kişi tarafından aranıyor. Portakal suyu ile lezzetlendirilen, jampon ve havuçla tat verilen cennet çorbası tarifini sizinle paylaştık. Peki, cennet çorbası nasıl yapılır? İşte cennet çorbası tarifi, cennet çorbası yapımı...

Malzemeler
2 büyük rendelenmiş havuç
1 büyük rendelenmiş soğan
50 gram jambon (küp küp doğranmış)
2 dal brokoli (sadece çiçekleri kullanılacak)
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
10 su bardağı tavuk suyu
1 portakal suyu
2 diş doğranmış sarımsak
10 su bardağı tavuk suyu
1 portakal suyu
Kuru kekik
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım tatlı kaşığı iri tuz
Cennet Çorbası Nasıl Yapılır?
Farklı çorba tarifi arayanlar için internette birçok kişi tarafından aranan cennet çorbası tarifini paylaşıyoruz. Genellikle patates ile yapılan cennet çorbası, bu tarifimizde portakal suyu kullanılarak yapılıyor. Jambonla süslenen bu enfes çorba için malzemeleri hazırlayın. Peki, cennet çorbası nasıl yapılır? İşte cennet çorbası tarifi...
Birinci adım: Yağların hepsini tencereye alıp kısık ateşte eritin.
İkinci adım: Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Üçüncü adım: Pembeleşen soğana 2 yemek kaşığı portakal suyu koyun.
Dördüncü adım: Karıştırmaya devam ederek brokoliyi ve ardından unu ekleyin.
Beşinci adım: Havucu da kattıktan sonra iyice karıştırın.
Altıncı adım: Portakal suyunun kalanını ardından da tavuk suyunu ekleyin.
Yedinci adım: Sarımsakları da ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırın.
Sekizinci adım: Kaynamaya başlayınca jambonları ve kekiği ekleyin.
Son adım: Servis ederken julyen soyulmuş portakal suyu içinde havuçla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.