Geri Dön

Çilekli ve beyaz çikolatalı pasta tarifi

Yağlı krema ve zengin beyaz çikolata birlikteliğiyle çilekli pastanıza göz kamaştırıcı bir yorum katın.

Çilekli ve beyaz çikolatalı pasta tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Kek için
1/2 kek karışımı
1/2 bardak su
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1/2 çay kaşığı badem özü
1 yumurta

Dolgu ve üstü için
8 doğranmış beyaz çikolata barı
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
2/3 bardak kremşanti
2 kase ince doğranmış taze çilek

Çilekli ve Beyaz Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

1. Fırını 180 derecede ısıtın. Kek kalıbını yağlayın.

2. Büyük bir kapta, kek karışımını, suyu, 3 yemek kaşığı tereyağını ve yumurtayı kıvama gelene kadar mikserle düşük hızda karıştırın. Ardından 2 dakika orta hızda karıştırmaya devam edin. Sonra karışımı kek kalıbına dökün.

3. Kek karışımı paketinde belirtildiği gibi fırında pişirin. Pişirdikten sonra 10 dakika kalıpta soğumaya bırakın. Keki kalıptan fırın ızgarasının üzerine alın. 1 saat kadar tamamen soğumaya bırakın.

4. Bu sırada, beyaz çikolatayı ve 2 yemek kaşığı tereyağını orta boy bir kaba koyun. Bir tencerede, kaynaması için kremşantiyi orta ateşte, ortalama 5 dakika ya da çırpıldığında erimiş ve yumuşak olana kadar ısıtın. Sonrasında 1 saat kadar oda sıcaklığına bırakın.

5. Soğumuş beyaz çikolatayı kabarana kadar yüksek hızda çırpın.

6. Keskin ve uzun bir bıçakla, keki ortadan yatay şekilde kesin. Sunum tabağına bir katı yerleştirin. Dolgu malzemesinin ve çileklerin 1/2'sini bu kata yayın. Diğer katı üzerine kapatın. Kalan dolgu malzemesini kekin üstüne yayın ve kalan çilekleri yerleştirin. Artık buzdolabına koyabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber