Geri Dön

Şeftalili yaz pastası tarifi

Yaz meyvesi olan şeftali ile hem kolay hem de çok hafif bir pasta hazırlamaya ne dersiniz? En basit meyve tatlısı olarak listeye ekleyeceğiniz şeftalili yaz pastasını mutlaka deneyin. Peki, şeftali pasta nasıl yapılır? İşte ağızları sulandıran şeftalili yaz pastası tarifi...

Şeftalili yaz pastası tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı beyaz tam buğday unu
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Çeyrek çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı süt
Çeyrek su bardağı oda sıcaklığında erimiş tereyağı,
2 dilimlenmiş şeftali

Servis etmek için:

Vanilyalı dondurma

Kolay Şeftalili Pasta Nasıl Yapılır?

1. adım: Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Pastayı pişireceğiniz pasta kalıbını ya da cam borcamı sıvı yağ ile yağlayın.

2. adım: Büyük bir kapta un, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Süt ve tereyağı ekleyin; iyice birleşene kadar çırpın.

3. adım: Hamuru pişirme kabına dökün.

4. adım: Şeftalinin kabuklarını soyun ve dilimleyin. Hamurun üstüne eşit bir şekilde dizin.

5. adım: Üstü altın gibi olana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.

Son adım: Piştikten sonra 10 dakika boyunca tel üzerinde soğutun. Ilık olacak şekilde vanilyalı dondurma ile servis yapın.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber