Geri Dön

Çökertme Kebabı Tarifi

Evinizde kolayca yapabileceğiniz ana yemeklerden biri olan çökertme kebabı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Lezzetli ve doyurucu olan çökertme kebabının nasıl yapıldığını tek tek sizin için anlattık. Mutlaka denemek isteyeceğiniz bu tarifi hemen denemenizi tavsiye ediyoruz. Yediğiniz kebapları unutturacak çökertme kebabı için malzemeleri sıraladık. Peki, çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte çökertme kebabı tarifi...

Çökertme Kebabı Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

250-300 gram jülyen kesilmiş et
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

Sos için:

4 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1 fiske tuz
4 adet orta boy patates
1 çay kaşığı tuz (patatesler için)
1 kaşık domates biber sosu ya da saçla

Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır?

1. adım: Etler düdüklüye alınır harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar kavrulur.

2 .adım: Suyunu çekince sıvı yağ ve ezilmiş 2 diş sarımsak eklenip 1-2 tur çevrilip su eklenir ve kapatılır.

3. adım: Etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.

4. adım: Bu sırada patatesler ince halka kesilip kibrit çöpü şeklinde doğranıp hazır edilir.

5. adım: İçerisine tuz ekleyip kızgın yağda kızartılır ve büyük servis tabağına alınır.

6. adım: Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve bir fiske tuz bir kapta çırpılır patatesler üzerine gezdirilir.

7. adım: Bir cezvede salça ve yağ kızdırılıp yoğurt üzerine gezdirilir.

8. adım: İsterseniz domates rendesi pişirilip ya da domates püresi aynı şekilde kavrulup dökülebilir.

Son adım: Suyunu çeken etler kızarmaya başlayınca birkaç tur kavrulup altı kapatılır ve domates sosunun üzerine pişmiş etler konulur.

Afiyet olsun. 

 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar