Geri Dön

Etli Bezelye Tarifi

Tüm yemeklerin yanına yakışan patates, et yemeklerinin yanında da mükemmel bir lezzet sahip. Peki, etli patates nasıl yapılır? İşte etli patates tarifi...

Etli Bezelye Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 iri patates
300-350 gram kuşbaşı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı bezelye
Pul biber,karabiber,tuz
Sıvı yağ, tereyağ

Etli Bezelye Nasıl Yapılır?

Patates, tüm yemeklerin yanına yakışan bir yiyecektir. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında patates sıklıkla tercih edilir. Hem doyurucu hem de yapımı çok kolay et yemeği tarifini sizinle paylaşıyoruz. Peki, et yemeği nasıl yapılır? İşte evinizde kolayca yapabileceğiniz et yemeği tarifi...

1. adım: Önce patatesi küp küp doğrayarak biraz kızartın.

2. adım: Daha sonra eti düdüklü tencerede biraz pişirip tereyağı ile biraz kavurun.

3. adım: Salçayı ve baharatı ekledikten sonra kızarttığınız patatesleri ve 1 su bardağı bezelyeyi ekleyin.

4. adım: İçerisine kaynamış su ve tuzu da ekleyip fazla karıştırmadan salça ve baharatlar, ete ve patateslere karışana kadar 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar