Geri Dön

Ev yapımı tantuni tarifi

Değişik lezzetiyle sevilen tatlardan olan tantuniyi evinizde yapmayı denediniz mi? İşte pratik ev yapımı tantuni tarifi...

Ev yapımı tantuni tarifi
  • Ocakta
  • 1 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

250 gram kıyma
1 soğan
Maydanoz (Dilediğiniz kadar)
Tuz, siyah isot, nane, limon
Yarım yemek kaşığı sıvıyağ
Su

Ev Yapımı Tantuni Nasıl Yapılır?

Kıymayı sıvıyağ ile kavurun.

1 bardak su ilave edip kahve kıvamına gelene kadar karıştırın.

Domatesleri küp küp doğrayın.

Soğan ve maydanozu ince ince doğrayın.

Kıymayı tencerede buharla karıştırın.

Az su ilave edip lavaşın üstüne bastırıp kıymanın suyunu lavaşa geçirin.

Kıyma, soğan, domates ve maydanozu lavaşa dizin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber