Fırında sufle tadında yulaf kek tarifi
Yulaf severlerin yeni gözdesi sufle tadında yulaf kek tarifini sizinle paylaşıyoruz. Hatta yulafı yemekten hoşlanmayanlar bile bu tarife bayılacak. Tatlı ihtiyacınızı gideren ve sufle gibi ıslak bir kek olan yulaf keki kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki, fırında sufle tadında yulaf kek nasıl yapılır? İşte yulaf kek tarifi...
Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
Vanilya
1 adet yumurta
Yarım su bardağı frambuaz ve çilek
Dilediğiniz miktarda ceviz ya da fındık
Tatlandırmak için:
2 yemek kaşığı agave şurubu ya da bal
Üzeri için:
Bitter çikolata ve yaban mersini
Hazırlanışı
1. adım: Öncelikle 1 tatlı kaşı tereyağı ile sufle kabınızın her yerini yağlayın.
2. adım: Bitter çikolata ve yaban mersini haricinde tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
3. adım: Hazırladığınız karışımı yağladığınız pişirme kabına aktarın.
4. adım: 180 derece fanlı fırın ayarında 30 dakika kontrollü olarak pişirin.
5. adım: Sufle tadında pişen sufle kekinizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine bal veya agave şurubu dökün.
Son adım: Son olarak bitter çikolata ve yaban mersiniyle süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.