Geri Dön

Fıstık ezmeli vegan kurabiye tarifi

İçerisinde fıstık ezmesi olan tarifler herkesi cezbeder. Özellikle bu tariflerin genelde çok kolay yapılabiliyor olmasının da ayrı bir çekici yanı vardır. Örneğin bir su bardağı şeker, bir su bardağı fıstık ezmesi ve bir yumurtayla yapılan kurabiye tarifi çok kolay ve dikkat çekicidir. Ancak veganları bu lezzetten mahrum bırakmayacak bir tarif paylaşıyoruz. İddia ediyoruz şu ana kadar yediğiniz en sağlıklı ve kolay kurabiye tarifi bu olacak. Ayrıca bu kurabiye glutensiz, unsuz, sütsüz, şekersiz, yumurtasız, vegan ve sadece 99 kalori!

Fıstık ezmeli vegan kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 3 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

• 1 su bardağı fıstık ezmesi
• 1 çorba kaşığı keten tohumu ya da yer fıstığı
• 3 çorba kaşığı su
• 1 tatlı kaşığı vanilya
• Yarım çay kaşığı kabartma tozu
• 1 çay kaşığı elma sirkesi
• Bir çimdik deniz tuzu

Fıstık Ezmeli Vegan Kurabiye Nasıl Yapılır?

• Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve tepsinize yağlı kağıt serin.
• Yer fıstığı ya da keten tohumunu, su, vanilya, kabartma tozu ve sirkeyle bir kapta karıştırın.
• Yapışkan, yoğun bir kıvan alana kadar da karıştırmaya devam edin ancak çok uzun süre karıştırmamaya da dikkat edin çünkü fıstık ezmesi uzun süre karıştırıldığında yağını bırakır. Böyle bir durumla karşılaşırsanız da endişelenmenize gerek yok fakat olmasını istemeyiz.
• Hamuru bir dondurma kaşığı yardımıyla top halinde alarak elinizde yuvarlayın.
• Yaklaşık 20 top elde edeceksiniz.
• Oluşturduğunuz her topu yağlı kağıt serili tepsiniz üzerine dizin.
• Kurabiyeleriniz, 15 dakika kadar pişirin. Bu hamuru ne kadar pişirirseniz pişecektir. 15 dakika sonunda kurabiyeleriniz yumuşak ve pişmemiş gibi görünebilir ama o hali çok lezzetlidir emin olun. Daha çıtır kurabiye olsun isterseniz 20 dakika da pişirebilirsiniz.
• Pişen kurabiyeleri tamamen soğuduktan sonra servis edin.
• Kurabiyelerinizi buzdolabında ya da derin dondurucu da hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber