Geri Dön

Ganajlı Pasta Tarifi

Ganaj pasta internette birçok kişi tarafından merak ediliyor ve aranıyor! Üzeri çikolatayla kaplı, içi ise labneli kremayla kaplı ganajlı pasta tarifini evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte ganajlı pasta tarifi...

Ganajlı Pasta Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Keki için;

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından bir parmak eksik un

Kreması için;

2 paket krem şanti
1 buçuk su bardağı soğuk süt
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı labne
3 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata

Ganajı için;

1 paket krema
100 gram bitter çikolata

Ganajlı Pasta Nasıl Yapılır?

İnternette pek çok kişi tarafından aranan ganaj pastayı evinizde yapmaya ne dersiniz? Mükemmel labneli ve kremalı dolgusuyla, üzeri çikolata yani ganajla kaplanmış olan ganajlı pasta, sevdiklerinize mükemmel bir lezzet şöleni yaşatacak. Peki, ganajlı pasta nasıl yapılır? İşte ganajlı pasta tarifi...

Birinci adım: Yumurta ve şekeri 3 dakika kadar çırpın, diğer sıvı malzemeleri de içerisine ekleyip çırpmaya devam edin.

İkinci adım: Daha sonra içerisine elenmiş un, kakao, vanilya, kabartma tozunu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Üçüncü adım: Yağlanmış borcama boşaltın ve 180 derecede ısınmış fırında pişirin. Kek pişene kadar kremayı hazırlayın.

Dördüncü adım: Krem şanti ile sütü çırpın ve koyulaşınca labneyi pudra şekerini ve çikolatayı ekleyip karıştırın dolaba kaldırın.

Beşinci adım: Keki fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuk sütü dökün. Kremasını da üstüne eşit yayalım dolaba kaldırın ve 1-2 saat kadar bekletin.

Altıncı adım: Ganajı için ise kremayı ısıtın ancak sakın kaynatmayın.

Yedinci adım: Çikolatayı içine yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.

Sekizinci adım: Ilıdıktan sonra pastanın üzerine yayın.

Son adım: Biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar