Geri Dön

Haşhaşlı çörek tarifi

Hamurişine düşkünseniz bu lezzete hayır diyemeyeceksiniz. Yumuşacık hamuruyla haşhaşlı çörek tarifi...

Haşhaşlı çörek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
Yarım bardak sıvıyağ
2 kaşık şeker
1 çay kaşığı tuz
4 bardak un
Yarım paket yaş maya

İçine:
1 çay bardağı ezme haşhaş
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Üzerine:
Yumurta sarısı

Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır?

Hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğurmaya başlayın.

Ele yapışan bir kıvamda yoğurup mayalanmaya bırakın.

Mayalandıktan sonra elinizle kare şeklinde açın, üzerine ezme haşhaş ve sıvıyağ karışımını sürüp 4'e kesin.

Üst üste dizin, tekrar açın, şeritler kesin. Burgu yapıp tepsiye dizin.

Yarım saat beklettikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber