Geri Dön

Hindi tandır tarifi

Lezzetli hindi tarifimizi mutlaka deneyin...

Hindi tandır tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 adet hindi kalça kemikli
Kuru soğan
1 sarımsak
Taze kekik
Patates
Havuç
Yarım çay bardağı su
Zeytinyağı
Tuz – karabiber

Hindi Tandır Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Soğanı bölün. Sarımsakları soyup bütün bırakın.

Patatesleri ve havucu iri küp şeklinde doğrayın.

Hindi etinin üzerine bıçakla küçük çizikler atın ve fırın kabınıza alın.

Zeytinyağı tuz ve karabiberle etin her tarafını bulayın.

Soğan, sarımsak, havuç, patates ve taze kekik dallarını etin üzerine ve kenarlarına dağıtın. Üzerine su serpin.

Alüminyum folyo ile kapatarak 1/2 saat pişirin.

Sonra fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve 1 saat daha pişirin.

1 saatin sonunda folyoyu alın, ısıyı 160 dereceye düşürün ve üstü kızarana kadar yaklaşık yarım saat daha fırında tutun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber