Geri Dön

Hindistan cevizli pasta tarifi

Beyaz çikolatalı nefis hindistan cevizli pasta tarifini sizinle paylaşıyoruz. Hindistan cevizi neredeyse tüm tatlılara yakışan bir lezzet. Evinizde de kolayca hindistan cevizli pasta yapabilirsiniz. Peki, hindistan cevizli pasta nasıl yapılır? İşte hindistan cevizli pasta tarifi...

Hindistan cevizli pasta tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-4 yumurta
-4 kahve fincanı toz şeker
-4 kahve fincanı un
-Yarım su bardağı hindistan cevizi
-1 çay bardağı ayçiçek yağı
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya

Ara dolgu için:
-200 gr beyaz çikolata
-200 ml krema

Hindistan Cevizli Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurtalar ve şekeri çukur bir kapta 7-8 dakika çırpın.

Ayçiçek yağını ilave edip karıştırmaya devam edin.

Elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip spatula ile karıştırın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin.

Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın.

Üzerine kırılmış beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.

Soğuduktan sonra mikser ile 2-3 dakika çırpın.

Kekten eşit büyüklükte mini dikdörtgenler kesin. İki kek dilimi arasına krema sürün.

Kalan tüm kekleri aynı şekilde hazırlayın.

Buzdolabında 2 saat dinlendirin.

Üzerine hindistan cevizi serpip servis yapın.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber