Geri Dön

Ispanaklı krep tarifi

Ispanaklı krep, krep tarifleri arasında çok tercih edilen bir lezzet. Ispanaklı böreği aratmayan ıspanaklı krep için malzemeler oldukça basit. Peki, ıspanaklı krep nasıl yapılır? İşte ıspanaklı krep tarifi...

Ispanaklı krep tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 tutam ıspanak
-1 tutam maydanoz
-1 kase beyaz peynir
-3 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı tuz
-3 çorba kaşığı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
-1,5 su bardağı süt
-1 paket kabartma tozu
-1,5 su bardağı un 
-Börekleri yağlamak için 3 çorba kaşığı tereyağı

Ispanaklı Krep Nasıl Yapılır?

-Ispanak ve maydanozları yıkayıp incecik kıyın. Yumurtaları çırpma kabına alın ve çırpıcı ile 3-4 dakika çırpın.
-Un ve kabartma tozu ile yeşillikler haricindeki malzemeleri ekleyip 2 dakika daha çırpın.
-Öncelikle 1 su bardağı unu ekleyip karıştırın, daha sonra azar azar un ve kabartma tozunu ekleyerek akışkan kek kıvamı olana kadar karıştırın.
-Beyaz peynir ve doğradığınız yeşillikleri ekleyip tekrar karıştırın.
-Teflon veya seramik tavayı ısıtıp hazırladığınız karışımdan 1 kepçe tavaya koyun ve kaşıkla düzleyip kısık ateşte önlü arkalı pişirip servis tabağına alın.
-Hafif erittiğiniz tereyağı krepin üzerine sürün ve sıcağıyla tamamen içine çekmesini sağlayın.
-Tavaya yine 1 kepçe karışımdan koyup aynı şekilde pişirip servis tabağına alın ve yağlayın. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
-Hazırladığınız krep börekleri dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber