Geri Dön

Kadınbudu Köfte Tarifi

Kadınbudu köfte tarifi diğer köfte tariflerinden çok daha farklı bir tariftir. Hem tadı açısından hem de yapımı açısından kadınbudu köfte tarifi biraz daha zahmet gerektirir. Ancak size vereceğimiz tariften sonra kadınbudu köfteyi hem lezzetli hem de pratik bir şekilde hazırlayabileceksiniz. Kadınbudu köfte nasıl yapılır sorusunu soruyorsanız işte sizlere kadınbudu köfte tarifi...

Kadınbudu Köfte Tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gr kıyma
1 orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
3 yumurta (1 tane köftenin içine 2 tane dışına)
Karabiber
Tuz
Galeta unu
Sıvı yağ

Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır?

Kadınbudu köfte tarifi birçok insanın ismine bakarak dalga geçtiği, tadına baktıktan sonra yemeye doyamadığı köfte tarifidir. Kadınbudu köfte severlere, kadınbudu köfte nasıl yapılır sorusunu soranlara birazdan kadınbudu köfte tarifini tüm detaylarıyla vereceğiz. Kadınbudu köfte tarifi yapmak için sabırsızlananlar, kadınbudu köfte tarifini defalarca yapmalarına rağmen bir türlü tutturamayanlar artık doğru yerdeler. İşte tüm aşamalarıyla kadınbudu köfte tarifi ve kadınbudu köfte nasıl yapılır sorusunun cevapları…

1. adım: Soğanları 3 çorba kaşığı zeytinyağında hafifçe kavurun 500 gram kıymamızın yarısını soğanla kavurun.

2. adım: 1 çay bardağı pirinç yıkadıktan sonra haşlıyoruz fazla suyu varsa süzüyoruz ki köfteler lapa olmasın diye…

3. adım: Bir tepsiye haşlanmış pirinci kavrulmuş kıymamızı ve diğer yarısı çiğ olan kıymayı koyun.

4. adım: 1 adet yumurtayı tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.

5. adım: Son olarak elinizle şekil verip önce galeta ununa bulayıp sonra çırpılmış yumurtaya bula kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar