Karadeniz'in enfes Mısır ekmeği tarifi
Karadeniz deyince akla gelen ilk lezzetlerden biri olan mısır ekmeğinin tarifine bakalım.

Malzemeler
2 su bardağı mısır unu
2 kaşık zeytinyağı
2 kaşık süt
1 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karbonat
Kaynar su
Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır?
Mısır ununu eleyin.
İçine tüm malzemeleri ekleyip yumuşak bir kek hamuru elde edene kadar su ilave edin.
Kaynar suyu dökmeden önce bir bardak oda sıcaklığındaki suyla karıştırmanız iyi olacaktır.
Fokurdayan suyu malzemelere dökmeyin.
Yağlanmış tepsiye hamuru yayın ve 200 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
Afiyet olsun