Kıymalı gül böreği tarifi
Yufkanın en güzel hallerinden bir tanesi: Çıtır çıtır kıymalı gül böreği tarifi.

Malzemeler
3 yufka
Yarım bardak sıvıyağ
Yarım bardak süt
İçine:
300 gram kıyma
1 soğan
3 kaşık sıvıyağ
Tuz, karabiber
Üzerine:
1 yumurta sarısı
1 kaşık sıvıyağ
Çörek otu
Kıymalı Gül Böreği Nasıl Yapılır?
Kıymayı sıvıyağda kavurun.
İnce ince doğradığınız soğanla beraber tuz ve karabiber de ekleyip kavurmaya devam edin.
Bir kasede yarım bardak sıvı yağ ile yarım bardak sütü karıştırın.
Yufkayı masaya yayın. Üzerine yağ ve süt karışımından sürdükten sonra 4'e kesin.
Parçaların geniş kısmına kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Her ruloyu sarmal şekilde sarın.
Bütün yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
1 kaşık sıvıyağ ile yumurta sarısını karıştırıp fırçayla üzerlerine sürüp çörek otu serpiştirin.
180 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Afiyet olsun!