Geri Dön

Kıymalı gül böreği tarifi

Yufkanın en güzel hallerinden bir tanesi: Çıtır çıtır kıymalı gül böreği tarifi.

Kıymalı gül böreği tarifi
  • Fırında
  • 3 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 yufka
Yarım bardak sıvıyağ
Yarım bardak süt

İçine:
300 gram kıyma
1 soğan
3 kaşık sıvıyağ
Tuz, karabiber

Üzerine:
1 yumurta sarısı
1 kaşık sıvıyağ
Çörek otu

Kıymalı Gül Böreği Nasıl Yapılır?

Kıymayı sıvıyağda kavurun.

İnce ince doğradığınız soğanla beraber tuz ve karabiber de ekleyip kavurmaya devam edin.

Bir kasede yarım bardak sıvı yağ ile yarım bardak sütü karıştırın.

Yufkayı masaya yayın. Üzerine yağ ve süt karışımından sürdükten sonra 4'e kesin.

Parçaların geniş kısmına kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Her ruloyu sarmal şekilde sarın.

Bütün yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.

1 kaşık sıvıyağ ile yumurta sarısını karıştırıp fırçayla üzerlerine sürüp çörek otu serpiştirin.

180 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber