Geri Dön

Kızılcık reçeli tarifi

Kızılcık boyu ortalama bir metreye kadar uzanabilen çiçekleri sarı olan bir meyve türüdür. Genellikle kızılcık reçeli olarak tüketilen bu meyve yaş olarak da tüketilir. Ancak kızılcık reçeli daha fazla tercih edilir. Kızılcık reçeli nasıl yapılır diye merak ediyorsanız size vereceğimiz tarifi uygulayabilirsiniz. İşte kızılcık reçeli nasıl yapılır sorusunun cevabı ve kızılcık reçeli tarifi

Kızılcık reçeli tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 kg kızılcık
- 1 kg toz şeker
- Yarım bardak su
- Birkaç damla limon veya limon tuzu

Kızılcık Reçeli Nasıl Yapılır?

Kızılcık reçelini yapmadan bir gün önce ilk olarak kızılcıkları iyice yıkayın.

Daha sonra kızılcıkları şekerle iyice harmanlayıp bir gece bekletin.

Kızılcık reçelinin çekirdeklerini ayıklamak zahmetli olduğundan çıkarmayabilirsiniz.

Bir gece boyunca şekerle harmanlayıp beklettiğiniz kızılcıkların üzerine yarım bardak su ilave edip ocağa yerleştirin.

Kaynamaya başladığında ocağın altını kısın. Ve bir saat kadar kısık ateşte pişirin.

Üzeri köpürmeye başladığında ve kıvam aldığında üzerine birkaç damla limon sıkın.

5 dk da bu şekilde kaynatın. Reçeliniz hazır olduğunda cam kavanozlara yerleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kızılcığın faydaları

Çok yönlü bir meyve olan kızılcık hücrelerin yenilenmesine, diş eti sağlığına sindirim sitemi hastalıklarına, Bunun yanında çok değerli C vitamini içerdiği için kış aylarında soğuk algınlıklarının neden olduğu hastalıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılır. Bu nedenle kızılcığı mevsiminde alıp, kızılcık reçeli hazırlayıp kışın da bol bol kızılcık reçeli tüketebilirsiniz.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber