Portakal Reçeli Tarifi
Portakal reçeli tarifi kışın kahvaltılarda tüketebileceğiniz en lezzetli reçel tarifleri arasında yer alır. Yapımı oldukça basit olan portakal reçeli tarifi ile kışın sofralarınızı lezzetlendirebilirsiniz. Henüz portakal reçeli tarifinin nasıl yapıldığına dair bir bilginiz yoksa sizler için hazırlamış olduğumuz portakal reçeli tarifimize göz atabilirsiniz. işte sizler için araştırmış olduğumuz portakal reçeli tarifi:

Malzemeler
6 tane portakal
6 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
1 paket vanilya
Portakal Reçeli Nasıl Yapılır?
Portakal reçeli tarifi kışın hem kahvaltı sofralarınızı süsleyecek hem de yumuşamış ve çürümeye yüz tutmuş portakallarınızı değerlendirmenizi sağlayacak. Her meyveden reçel yapılabildiği gibi kışın gözdesi olan portakal meyvesinden de reçel hazırlayabileceksiniz. C vitamini deposu olan portakalın reçelini de tüketmek sağlık açısından fayda sağlayacaktır. Portakal reçelinin daha sağlıklı olmasını istiyorsanız içerisine beyaz şeker yerine bal ilave ederek pişirebilirsiniz. İşte kışın afiyetle yiyebileceğiniz portakal reçeli tarifi:
1. aşama: İlk olarak portakalları sirkeli suda bekletin ve iyice yıkayın.
2. aşama: Portakalların tepelerini keserek tencerenin içerisine yerleştirin.
3. aşama: Portakalların acısının çıkması için 4 tur tencerenin içerisinde 8 er dakika olmak üzere sularını değiştirerek kaynatın. Bu işlemden sonra portakalların acısını çıkartmış olacaksınız.
4. aşama: Portakallar istenilen kıvama geldikten sonra küp küp doğrayın.
5. aşama: Doğramış olduğunuz portakalları tencereye atıp, üzerine vermiş olduğumuz ölçülerdeki şekeri ilave edin.
6. aşama: Şekerle beraber tencereye almış olduğunuz portakalları 45 dakika boyunca bu şekilde kaynatın.
7. aşama: Ocaktan almadan 5 dakika önce içerisine limon suyu ilave edin.
Son. aşama: Ocaktan aldıktan sonra içerisine 1 paket vanilya ilave edip ılımaya başladığında kavanozlara yerleştirebilirsiniz.
Afiyet olsun.










Kakaolu irmik tatlılı turta
Supangleli çilekli çıtır milföy katları
Portakallı fırın sütlaç üstünde portakal kabuğu şekerlemesi
İrmik helvası el yapımı dondurma ile
Vücuttaki yağları yakan ve organları temizleyen çay tarifi
Mozaik pasta tarifi
Yufkasız pırasalı börek tarifi
Glutensiz kinoalı kapuska tarifi
Zencefilli balkabağı çorbası tarifi
Elmalı crumble tarifi
Yalancı tavuk göğsü tarifi
Lavantalı muhallebi tarifi
Kışın yiyebileceğiniz en hafif tatlı: Ayva tatlısı tarifi
En sevilen kış tatlısı: Kestaneli tart tarifi
Bağışıklığı güçlendiren kış çorbası tarifi
Hamileyken tatlı krizine iyi gelecek 2 pratik tarif
Salatalık turşusu tarifi
Hem lezzetli hem de ekonomik yılbaşı menüsü
Ev yapımı zencefilli şeftali reçeli tarifi
Sivas'ın yöresel lezzeti: Tonus köfte


