Geri Dön

Kolay ekmek tarifi - Evde kolay ekmek nasıl yapılır?

Evi mis gibi ekmek kokularının saracağı saatlere hazır olun! Mahallenin en güzel fırınından çıkan ekmeklerden bile daha lezzetli olacak kolay ekmek tarifi için malzemeler çok kolay. Üstelik kendi evinizde, kendi ellerinizle muhteşem mis kokulu ekmek yapabileceksiniz. Hem sizi hem de bütçenizi yormayacak bu tarif için sadece hep evde duran malzemelere bir de fırına ihtiyacınız olacak. Peki, evde kolay ekmek nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik ekmek tarifi, bayatlamayan ekmek yapımı...

Kolay ekmek tarifi - Evde kolay ekmek nasıl yapılır?
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-2 su bardağı un
-1 su bardağı ılık su
-1 tatlı kaşığı kuru maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz

Kolay Ekmek Nasıl Yapılır?

-Bir kabın içine unu koyuyoruz. Mayayı, şekeri ve ılık suyu ilave edip kaşıkla karıştırın.
-Üstünü kapatıp 10 dakika bekletin.
-Maya aktive olmuş durumda içine unu ve tuzu ilave edip spatula ile yoğurun ve el sürmeyin.
-Yapışkan bir hamur elde edeceksiniz. Üstünü kapatıp 20-30 dakika mayalanmasını bekleyin.
-Hamur iki katına çıktığında mayalama işlemi sorunsuz demektir.
-Kelepçeli bir kalıba hamuru kaşık yardımıyla koyun. Üzerini kapatıp 10 dakika daha mayalama bırakın.
-Soğuk fırına yerleştirip, fırını 200 dereceye ayarlayın.
-Üstü pembeleşene kadar pişirin, fırından fırına pişme süresi değişebilir.
-Fırından çıktıktan sonra üstünü nemli bezle örtüp dinlendirip servis edin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber