Kömbe tarifi
Hatay'ın meşhur lezzetlerinden biri olan kömbe tarifini sizinle paylaşıyoruz. Bayramlarda yapılıp kavanozlanan, çayın yanına afiyetle yenen, misafir geldiğinde tabakları dolduran kömbe kurabiyesi unutulmayacak bir lezzete sahip. Peki, kömbe nasıl yapılır? İşte kömbe tarifi...

Malzemeler
Baharatları için;
-1 çay kaşığı mahlep
-1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
-1 çay kaşığı öğütülmüş damla sakızı
-1 çay kaşığı toz zencefil
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 çay kaşığı yenibahar
-3 adet karanfil
Hamuru için;
-1 su bardağı eritilmiş tereyağı
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-5 su bardağı un
-1,5 su bardağı şeker
Üzeri için;
-1 kase susam
Kömbe Nasıl Yapılır?
-Tüm baharat malzemelerini bir havanın içinde döverek birbiriyle harmanlayın ve kömbe baharatını elde edin.
-Bir kabın içine sıvı yağ, erimiş tereyağı, süt, şeker ve kömbe baharatını alarak çırpıcı yardımıyla şeker eriyene kadar çırpın.
-Şeker eridikten sonra azar azar un ilave edin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın.
-Ardından kabartma tozunu ilave ederek güzelce yoğurun.
-Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve susama batırın.
-Ardından kömbe kalıbına bastırın.
-Kömbe kalıbını sert bir biçimde yüzeye vurun ve kalıptan çıkmasını sağlayın.
-Aynı işlemi tüm hamur bitine kadar uygulayın.
-Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin üzerine kömbelerinizi aktarın.
-180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
-Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.