Lor dolması tarifi
Erzurum yöresinin meşhur lor dolması tarifini sizinle paylaşıyoruz. Bu dolmanın ana malzemesi lor ve bulgur olarak biliniyor. Özellikle pazı yaprağından yapılan bu dolmayı mutlaka denemelisiniz. Yapımı çok basit olan lor dolması için malzemeleri şimdiden hazırlamaya başlayın. Peki, lor dolması nasıl yapılır? İşte Erzurum yöresine ait olan lor dolması tarifi!

Malzemeler
-200 gr lor peyniri
-1 su bardağı pilavlık bulgur
-50 gr kaymak
-Tuz
-Pazı yaprağı
Üzeri için;
-Tereyağı
-Yoğurt
-Sarımsak
Lor Dolması Nasıl Yapılır?
-Bulguru iki su bardağı su ile pilav yapar gibi pişirin. Piştikten sonra ılımaya bırakın.
-Sonra lor peyniri ve kaymağı, tuz arzuya göre ekleyin.
-İyice homojen olacak şekilde karıştırın bunu pazıların yaprak kısımlarını alıp sıcak suda az bekleterek çıkarın.
-Batma yapar gibi bu iç harçtan koyup sarın. Fırın tepkisine dizin 15 dakika pişirin.
-Son olarak tereyağı kızdırın üzerine dökün.
-Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp yüzerine gezdirin.