Geri Dön

Maden sulu poğaça tarifi

Kahvaltıların kurtarıcısı poğaçayı bir de maden sulu deneyin. Maden sulu poğaçayı yaptığınızda herkes parmaklarını yiyecek. İnanılmaz lezzetiyle maden sulu poğaça tarifi...

Maden sulu poğaça tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 şişe maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 paket maya
1,5-2 yemek kaşığı şeker
un
tuz
yumurta sarısı

Harcı için;
beyaz peynir
maydanoz

Maden Sulu Poğaça Nasıl Yapılır?

Mayanın kabarması için bir kaba alıp toz şeker ve sütü ekleyip bekletin.

Kaba sonrasında sıvıyağ, maden suyu ve tuz ilave edin.

Alabildiği kadar unu azar azar ekleyerek yoğurun. Kıvamı elinize yapışmamasından anlayabilirsiniz.

Hamuru yoğurduktan sonra parçalar koparıp içerisine peynir ve maydanozla hazırladığınız iç harcı koyun. Tercihen başka malzemeler de kullanabilirsiniz harç için.

Hazırladığınız poğaçaları birbirine değdirmeden fırın tepsisine yerleştirin ve mayalanması için en az yarım saat bekletin.

Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp tercihen çörekotu serptikten sonra önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyetle yiyin :)

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber