Geri Dön

Simit poğaça tarifi

Kahvaltıların ve beş çaylarının vazgeçilmezi olan mayasız simit poğaça tarifini sizinle paylaşıyoruz. Üstelik sadece 10 dakikada hazırlayabileceksiniz. Misafirlerinize veya sevdiklerinize kolayca yapabileceğiniz mayasız simit poğaça tarifi için malzemeleri paylaşıyoruz. İçi yumuşacık, dışı susamla kaplı olan bu poğaçayı mutlaka deneyin! İşte mayasız simit poğaça tarifi...

Simit poğaça tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 yemek kaşığı dolusu tereyağı (oda ısısında)
-1 adet yumurta
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağı
-1 yemek kaşığı sirke
-1 silme yemek kaşığı şeker
-1 çay kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-Alabildiği kadar un (1,5- 2 su bardağı kadar)

Arası için;
-Kaşar peyniri, dil peynir, beyaz peynir

Üzeri için;
-Yarım çay bardağı su
-2 yemek kaşığı pekmez
-1 su bardağı beyaz susam

Simit Poğaça Nasıl Yapılır?

-Öncelikle susamı teflon tavada kısık ateşte kavuralım.
-Pekmez ile suyu iyice karıştıralım.
-Bütün sıvı malzemeleri derince kaba alarak kabartma tozu ve azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar elde ederek elimizle bastırarak peynirini koyalım ve ters çevirelim .
-İlk olarak pekmez suyuna batırarak daha sonrada susama iyice bulayalım.
-Yağlı kağıt serdiğimiz fırına dizelim.
-Kalan hamura da aynı işlemi yapalım.
-Bıçak yardımıyla 3 çizik atarak 190 derecede kızarana dek pişirelim.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber