Geri Dön

Mandalina reçeli tarifi

Kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden mandalinanın reçeli nasıl yapılır? İşte ağızları tatlandıracak mandalina reçeli tarifi

Mandalina reçeli tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kilo mandalina
2,5 bardak şeker
1 çay kaşığı tereyağı
Yarım limon suyu

Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır?

Mandalinaları dilimleyip tencereye dizin.

Üzerine toz şekeri serptikten sonra tereyağını da ekleyip tencereyi ocağa alın.

Kısık ateşte 1 saat kadar pişirin ve limon suyunu ilave edip 4-5 dakika daha kaynatın.

Kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatın. Buzdolabında muhafaza edin.

 
Afiyet olsun
Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber