Geri Dön

Meyhane pilavı tarifi

Bulgur pilavları arasında en bilinen ve en sevilenlerden biri olan meyhane pilavının yapımı da zahmetsiz. Meyhane pilavı nasıl yapılır? Meyhane pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte nefis meyhane pilavı tarifi...

Meyhane pilavı tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kaşık tereyağı
1 kaşık zeytinyağı
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 kaşık domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
3 domates
1 dolmalık kırmızı biber
1 yeşil biber
1,5 bardak pilavlık bulgur
3 bardak sıcak tavuk suyu
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber

Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır?

Soğanı doğrayın, sarımsakları ince ince dilimleyin.

Biberlerin içini çıkarıp iri iri doğrayın. 

Bulguru yıkayıp süzün.

Tereyağını zeytinyağıyla birlikte eritin.

Soğan ve sarımsakları kavurun.

Salçaları ekleyip karıştırın.

Renkli biberleri de ilave edip karıştırmaya devam edin.

Bulguru da ekledikten sonra biraz çevirin.

Sıcak tavuk suyu, tuz, karabiber ve küp küp doğradığınız domatesleri de ilave edip kısık ateşte ağzını kapatıp pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber