Perde Pilavı Tarifi
Siirt'in meşhur misafir yemeği perde pilavı, birçok kişinin severek yediği bir lezzettir. Son zamanlarda internette de sıklıkla perde pilavı tarifi aranıyor. Evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz perde pilavı tarifi için malzemeler oldukça basit. Bu malzemelerle porsiyonluk perde pilavı hazırlayabilirsiniz. İsterseniz borcamda perde pilavı da deneyebilirsiniz. Peki, perde pilavı nasıl yapılır? İşte perde pilavı tarifi, perde pilavı yapımı...

Malzemeler
2 kaşık sıvıyağ
Su
Pilav için:
1 kase tavuk göğsü
2 bardak pirinç
2 kaşık tereyağı
3 bardak tavuk suyu
1 bardak tuzsuz badem
1 kaşık kuş üzümü
1 kaşık dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
Perde Pilavı Nasıl Yapılır?
1. adım: Pirinçlerin üzerine bir miktar tuz ekleyip ılık suda 15 dakika bekletin.
2. adım: Erittiğiniz tereyağında kabuksuz tuzsuz bademlerin birazını ayırıp kavurun.
3. adım: Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Haşlanmış tavuk, tuz, karabiber ve tavuk suyunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirin.
4. adım: Bir kaba un, yoğurt, yumurta, tuz ve sıvıyağı koyup karıştırın.
5. adım: Az miktarda su ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru açın. Kalıbınızın içini margarinle yağlayıp bademleri serpiştirin.
6. adım: Üzerine hamuru serip pişen pilavı ortasına dökün.
Son adım: Kenarlarından sarkan hamuru da üzerine kapattıktan sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.










Kakaolu irmik tatlılı turta
Supangleli çilekli çıtır milföy katları
Portakallı fırın sütlaç üstünde portakal kabuğu şekerlemesi
İrmik helvası el yapımı dondurma ile
Vücuttaki yağları yakan ve organları temizleyen çay tarifi
Mozaik pasta tarifi
Yufkasız pırasalı börek tarifi
Glutensiz kinoalı kapuska tarifi
Zencefilli balkabağı çorbası tarifi
Elmalı crumble tarifi
Yalancı tavuk göğsü tarifi
Lavantalı muhallebi tarifi
Kışın yiyebileceğiniz en hafif tatlı: Ayva tatlısı tarifi
En sevilen kış tatlısı: Kestaneli tart tarifi
Bağışıklığı güçlendiren kış çorbası tarifi
Hamileyken tatlı krizine iyi gelecek 2 pratik tarif
Salatalık turşusu tarifi
Hem lezzetli hem de ekonomik yılbaşı menüsü
Ev yapımı zencefilli şeftali reçeli tarifi
Sivas'ın yöresel lezzeti: Tonus köfte


