Geri Dön

Özbek pilavı tarifi

Tarihi bir yemek olan Özbek pilavı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Özbekistan'ın Buhara kentinde özel günlerde ve düğünlerde yapılan bu pilavı evinizde de kolayca yapabilirsiniz. İşte Özbek pilavı tarifi...

Özbek pilavı tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1/2 su bardağı sıvıyağ
-2 yemek kaşığı tereyağı (arzuya göre)
-2 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
-5 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
-400 gram kuşbaşı kuzu eti
-3 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış, süzülmüş)
-2 baş sarımsak
-4,5 su bardağı sıcak su (arzuya göre et veya sebze suyu)
-1/2 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber

Özbek Pilavı Nasıl Yapılır?

-Yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinde eritin.
-Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurun.
-Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
-Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.
-Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
-Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırın ve 2 baş sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastırın ve kapağını kapatın.
-5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber