Geri Dön

Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Tarifi

Yılbaşı için lezzetli peynir dolgulu kabak çiçeği önerisi...

Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Tarifi

Malzemeler

Kabak çiçeği

1 yumurta

Az miktar sıvı soda

2 yemek kaşığı un

Tuz

Karabiber

Harcı İçin

1 adet yumurta

Taze soğan

1 çay bardağı az tuzlu lor peyniri

1 yemek kaşığı toz nane

Kıyılmış dereotu

Rendelenmiş beyaz peynir

Tuz

Karabiber

Sıvıyağ

Yapılışı:

Önce kabak çiçeklerini su dolu geniş bir kaba yavaşça alın. Su içinde bir süre bekleyen kabak çiçeklerinin çiçek kısımları hafifçe açılacaktır. İçindeki tohum kısımlarını dikkatlice koparın.

Ayrı bir kapta soda, yumurta ve unu sulu yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın. Üzerine tuz ve karabiberi ilave ederek tatlandırın. İç harcı için, lor peynirini, yumurtayı, naneyi, dereotunu, beyaz peyniri ve ince kıydığınız taze soğanları ayrı bir kapta karıştırın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Kabak çiçeklerini sudan çıkarıp süzün.

Yapraklarını hafifçe koparmadan açıp iç harcı bastırarak doldurun ve kenardaki yaprakları üzerine kapatın. Tüm kabak çiçeklerini bu şekilde doldurduktan sonra hazırladığınız harca batırın.

Tavaya sıvıyağı koyun ve kızdırın. Harca batırdığınız kabak çiçeklerini bu yağda kızartın. Kızarttığınız kabak çiçeklerini kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağını çektirin. Fazla yağını çektirdikten sonra servis edin.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber