Geri Dön

Poğaça tarifi

Evde deneyebileceğiniz ağızda dağılan leziz bir kolay poğaça tarifi

Poğaça tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 bardak yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
Bir tutam tuz
Kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç malzemesi için:
Peynir ya da yaşlanmış patates
Pul biber
Karabiber
Maydanoz

Poğaça Nasıl Yapılır?

 

Yoğurt, tuz ve sıvıyağı bir kaba alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.

Başka bir kabın içerisinde iç harcı hazırlayın. Haşlanmış patates, pul biber, tuz ve maydanozu karıştırın.

Hamurunuzdan avuç içi kadar parçalar koparıp içine harcınızdan koyup poğaça şekli verin.

Yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber